VALİ`DEN SOSYAL MEDYA`DAKİ YARDIM PAYLAŞIMINA YALANLAMA

VALİ`DEN SOSYAL MEDYA`DAKİ YARDIM PAYLAŞIMINA YALANLAMA

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, sosyal medyadaki bir takım ilan ve duyurulara inanılmamasını istedi. Vali Yıldırım ayrıca `Açık Kapı` birimi ile ilgili sosyal medya haberlerini de yalanladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım`dan sosyal medyada gerçekleştirilen söylentilere inanılmamasını istedi. Bugün akşam saatlerinde yazılı bir basın açıklaması yapan Vali Aziz Yıldırım, sosyal medyada yer alan Valilik ve Kaymakamlıklar`da hizmet veren `Açık Kapı` birimleriyle ilgili yazılanların gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu tip açıklamalara inanılmamasını istedi.

SOSYAL MEDYA`DA YALAN PAYLAŞIM

Vali Aziz Yıldırım Sosyal Medya`da yer alan ve hızla yayılan, "İçişleri Bakanlığı emekli ve 1000 TL yardım alan vatandaşlar hariç geri kalan vatandaşlara, sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400 TL ve çocuklar için 100 TL bayram harçlığı verecek. www.acikkapi.gov.tr adresinden başvuru yapmanız gerekiyor. Hizmet başlığına `Valilik Hizmetleri` hizmet alt başlığına `Diğer`, açıklama kısmına `para yardımı` yazıp başvuru yapabilirsiniz." şeklindeki paylaşımların yalan ve asılsız olduğunu bildirdi.

ASILSIZ PAYLAŞIM

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldım yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, şunları kaydetti: "Son günlerde bazı sosyal medya hesapları ve sosyal iletişim platformları üzerinden kasıtlı ve asılsız şekilde Valilik ve Kaymakamlıklarımızda bulunan Açık Kapı Birimleri üzerinden sosyal yardım dağıtıldığına dair paylaşımlar yapılmaktadır. İçişleri Bakanlığınca 2017 yılında kurgulanan ve etaplar halinde yaygınlaştırılarak bugün itibariyle 81 il Valiliğinde ve 161 ilçe Kaymakamlığında faaliyete geçirilen Açık Kapı birimlerinin temel görevi; Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danısma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ve Kaymakamlıklardaki bürolara doğrudan ya da dijital ortamda (web sitesi veya e-devlet üzerinden) başvuru yapılabilen Açık Kapı birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.

SOSYAL İZOLASYONA ZARAR VERMEKTE

Devletimizin, Koronavirüs salgını ile yoğun şekilde mücadelede eden kurumlarının iş yükünü yönetilemez noktaya getirmeyi amaçladığı belli olan bu tür kötü niyetli paylaşımlarla dezenformasyona neden olanlar, koronavirüs salgını kapsamında alınarak başarıyla uygulanan tedbirler çerçevesinde oluşan sosyal izolasyona zarar vermektedir.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Sosyal medyada ve iletişim gruplarında bu şekilde asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında siber suçlarla mücadele birimlerimiz gerekli takibi yapmakta olup, yapılacak tespitler üzerine gerekli suç duyurularında bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Anahtar Kelimeler:

KALDIRIM İŞGALİ YAPAN ESNAF UYARILDI

OTLUK ALANDA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

MALKARA’DA HORTUM DEHŞETİ: KAMP ALANI YERLE BİR OLDU

TEKİRDAĞ’DA 14 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

TEKİRDAĞ’DA KABOTAJ BAYRAMI YELKEN YARIŞLARI DÜZENLENDİ