VALİ AZİZ YILDIRIM`DAN 8 MART VURGUSU

VALİ AZİZ YILDIRIM`DAN 8 MART VURGUSU

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, kadına karşı şiddetin özellikle karşısında olduğunu söyledi...

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum."dedi.

KADINLARIMIZ REFAH VE HUZURUN SAĞLANMASINDA HER ZAMAN BAŞROLDE OLMUŞTUR

8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977`de onaylanmasından bu yana, tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için ?Dünya Kadınlar Günü? olarak kutlandığını hatırlatan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, mesajında şunlara yer verdi:

"Bu gün, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm aranması için önemli bir zemin oluşturmaktadır. Bizleri eğiten, yetiştiren, ihtiyacımız olduğunda desteğini esirgemeyen, sevgi ve şefkatini karşılıksız veren kadınlarımız, toplumsal refah ve huzurun sağlanmasında her zaman başrolde olmuştur. Kadınlarımız, mutlu olduğu sürece toplumu mutlu etmiştir. Kadınlarımız, umut içindeyse o toplum geleceğe umutla bakmıştır. Bu sebeple kızlarımızın iyi bir eğitim alması, sosyal hayatta etkin olması ve mezuniyeti sonrası elde ettiği liyakate uygun olan çalışma hayatına dahil olmaları temel hedefimizdir.

KADINLAR HAKKINDA HADİS-İ ŞERİFİ HATIRLATTI

Nüfusumuzun yarısını teşkil eden, hayatı birlikte paylaştığımız kadınların kalkınma ve refah yolunda sunduğu katkılar da çok değerli ve anlamlıdır.Tarihimizden aldığımız ilhamla kadınların toplumda üstlendikleri yerin daha da güçlenmesi gerektiğine inanıyorum. `Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh`tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh`ın bir emâneti olarak aldınız.` buyruğuna bizleri muhatap kılan bir inancın mensupları olarak, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum.^Bu vesileyle şehit ve gazilerimizin eş ve anneleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nü kutluyorum."

 



Anahtar Kelimeler:

5 ATM’Yİ SOYMAK İSTEYEN HIRSIZ: PİŞMANIM

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU