KADINA ŞİDDETİ ÖNLEME EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

KADINA ŞİDDETİ ÖNLEME EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında `Aile İçi ve Kadına karşı şiddet`le mücadele toplantısı yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın  önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanın  ortak imzasıyla yürürlüğe giren,  yetmiş beş maddeden oluşan, 2020-2021 yılları ?Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı? start aldı. Plan kapsamında Valiliklere verilen görev ve sorumluluklar kapsamında Tekirdağ`da toplantı yapıldı.  

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı  tarafından 17 Aralık 2019 Salı günü 81 ilde eş zamanlı olarak  toplantı yapılması planlandı. Bu kapsamında Tekirdağ`da da tüm kurumların en üst yöneticilerinin katılımıyla Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yıldırım?ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, C. Başsavcısı, Tekirdağ NKÜ Rektörü, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, Süleymanpaşa Belediye Başkanı, İl Jandarma Komutanlığı Temsilcisi Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler Müdürü,  İl Milli Eğitim Müdürü İl Sağlık Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü, İl Müftüsü , İl Göç İdaresi Müdürü, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi, SYDV Müdürü ŞÖNİM Müd. , Aile Mahkemesi Hakimi katıldı.

TEKİRDAĞ DİĞER İLLERDEN İYİ DURUMDA

Toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı, il ve ilçelerdeki  6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirilmiş ve son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikteki olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde yoğunlaşıldığı bildirildi. Kadına şiddet konusunda Türkiye genelinde yapılan istatistiklere bakıldığında, Tekirdağ`da diğer illere göre çok daha iyi durumda olduğu bildirildi.

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan açıklamada, toplantıyla ilgili şu açıklama yapıldı: " "Şiddet önleme merkezimize polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili (öfke kontrolü gibi) önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde eylem planı haline getirilmesi gibi bir çok konuda çalışma/değerlendirme yapılmış ve Bakanlığın  ortaya koyduğu seferberlikte ilimizin üzerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır." 

 



5 ATM’Yİ SOYMAK İSTEYEN HIRSIZ: PİŞMANIM

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU