YİNE ÇERKEZKÖY YİNE DOLANDIRICILIK...

YİNE ÇERKEZKÖY YİNE DOLANDIRICILIK...

Çerkezköy Belediyesi`nde geçen yıl yaşanan dolandırıcılık olayının ardından bir başkası patlak verdi. Bayram öncesi açığa çıkan olay Belediye`nin Spor Müdürlüğü`nde yaşandı!

Çerkezköy Belediyesi`ndeki dolandırıcılık olaylarına bir yenisi eklendi. İddiaya göre yine belediye personelinin karıştığı olayda bu kez bir de Meclis Üyesi`nin adı geçiyor.

Geçen yıl Belediye Başkanı Vahap Akay`ın bizzat düzenlediği basın toplantısıyla duyurduğu İmar, İskan ve Tahakkuk servislerini kapsayan dolandırıcılık olayı adliye tarafından henüz açıklığa kavuşturulmadan yeni bir dolandırıcılık olayı patlak verdi. Çerkezköy Belediyesi Spor Müdürlüğü`nde yaşanan olayın son bir yılı kapsadığı ve 300 bin TL`yi bulan rakamlara ulaştığı iddia ediliyor. Belediye Başkanı Vahap Akay`ın, bir faturadan yola çıkarak, yaptığı tahkikat sonrası olayın ortaya çıktığı öne sürülürken bir başka iddiaya göre ise yapılan ihbarın ardından Başkan Akay`ın olayı farkettiği ve detaylı incelemeyle işin bir personel ve meclis üyesine uzandığını tespit etti.

GÖREVDEN ALDI

Kurban Bayramı`nın hemen öncesinde patlak veren Çerkezköy Belediyesi Spor Müdürlüğü`ndeki olaya karışan personelin, yanlışlık olduğunu iddia etmesi üzerine Başkan Akay`ın detaylı incelemeler yapmak amacıyla bu personeli temizlik işlerine gönderdiği belirtiliyor. Spor müdürlüğü personeli temizlik araçlarına şoför olarak görevlendiren Başkan Akay, Meclis Üyesi ile de konuyla ilgili görüştüğü öne sürüldü. Belediye`ye yakın kaynaklar olayın siyasi ayağının da bulunması nedeniyle Başkan Akay tarafından kapatılmaya çalışıldığı iddia edilirken, adliyeye intikal etmesi halinde gerçek boyutların ortaya çıkacağı belirtiliyor. Vahim iddialarda,  son bir yıldır Spor Müdürülğü`ne alınan malzemelerin fahiş fiyatlar ve olmayan malzemeler üzerinden belediyeye faturalandığı yer alıyor.

AKAY AÇIKLAMAZSA....

Bu arada, olayı ilk olarak genel yayın yönetmenimiz Abdulhamit Albez, geçtiğimiz hafta salı günü köşe yazısında gündeme getirmiş, Belediye Başkanı Vahap Akay`dan bu konuda açıklama yapmasını istemişti. Akay`ın olayın detayları hakkında bilgi verip vermeyeceği merak konusu olurken, genel yayın yönetmeniz Abdulhamit Albez, bu hafta sonu cuma gününe kadar açkılama yapılmadığı takdirde isimleriyle olayla ilgili yeni bir yazı kaleme alacağını belirtti.



Anahtar Kelimeler: