Tarih: 28.07.2019 15:32

O NE YAPTI KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz hafta iki gün süren Afyonkarahisar`daki CHP Çalıştayı`nın ardından gözler CHP`li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`a çevrildi. Akay, Belediyenin kuruluşu olan Personel A.Ş`ye partizanca atamalarda bulunurken, uygulamaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karşı çıkan açıklamalarda bulundu. Akay`ın bu uygulamalardan vazgeçip geçmeyeceği merak konusu oldu.

Tekirdağ Çerkezköy İlçesi`nin CHP`li Belediye Başkanı Vahap Akay, uygulamalarıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`na ters düştü! Akay, Belediyenin kuruluşu olan Personel A.Ş`ye partililerini doldururken, Yönetim Kurulu Başkanlığı`na CHP İlçe Başkanı Engin Camcı`nın eşini atamıştı.Bir başka yönetim kurulu üyeliği görevine ise CHP`nin eski ilçe başkanlarından Birol Öztürk`ü atarken, yine CHP eski ilçe başkanlarından Metin Dönmez`in eşini de yönetim kuruluna atamıştı. Dönmez`in eşi geçtiğimiz aylarda, Trakya Flaş Haber`de yayınlanan haberlerin üzerine görevinden istifa etmişti. Akay`ın bu atamaları, Kemal Kılıçdaroğlu`nun `Partizanca atamalar` yapmayın sözüne muhalefet ettiği görüldü.

BUNDAN SONRA NE OLACAK

CHP`li Belediye Başkanı Vahap Akay, yaptığı bu uygulamanın ardından günlerce sessiz kaldıktan sonra, "Yetki bende, ben öyle uygun gördüm atadım."diyerek kendini savunmuştu. Kılıçdaroğlu`nun geçtiğimiz hafta yaptığı çıkışın ardından Akay`ın partizanca atama uygulamalarında değişiklik olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Kılıçdaroğlu`nun belediye başkanlarına yaptığı tavsiyelerin Çerkezköy`de hayata geçip geçmeyeceğini zaman gösterecek.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanları ile kampta buluşmuş ve önemli mesajlar vermişti. Dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, belediyede siyaset yapanların da kapının önüne konulmasını istemişti. İşe alımlarla ilgili de net ifadeler kullanan CHP lideri, ?Falan milletvekili telefon etti, onun akrabasıymış, hiç dinlemeyeceksiniz. Genel Başkan olarak söylüyorum, Genel Başkanın akrabası olsa bile hiç dinleyemeyeceksiniz. Liyakat çok önemli? Partizanca atamalardan uzaklaşın. İşi ehline vereceksiniz. Uzun bir Adalet Yürüyüşü yaptık, Mısır?daki sağır sultan duydu yürüyüşümüzü. Adaletle yöneteceksiniz. Belediye çalışanlarının özlük haklarına sahip çıkacaksınız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacaksınız. Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz ki, size oy vermeyenler bile size saygı duysun? diye konuşmuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —