ÖĞRENCİLER BENZETİM TIR`INDA DEPREMİ YAŞADI

ÖĞRENCİLER BENZETİM TIR`INDA DEPREMİ YAŞADI

Özel Çerkezköy Uğur Okulu`nda öğrencilere simülasyon TIR`ında, deprem esnasında yapılması gerekenler pratik olarak anlatıldı.

Özel Çerkezköy Uğur Okulunda öğrencilere, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı`nın Afetlere Hazırlık Yılı kapsamında deprem SİMÜLASYON TIR`Iyla sarsıntı anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda eğitim verildi.

Türkiye`de yaşanmış büyük depremlerin canlandırıldığı simülasyon TIR``ında, öğrenciler depremi ve deprem esnasındaki güvenlik tedbirlerini yaşayarak öğrendi. Özel Çerkezköy Uğur Okulları bahçesinde konuşlandırılan simülasyon TIR`ında, deprem esnasında yapılması gerekenler pratik olarak anlatıldı. Daha sonra canlandırılan deprem anında öğrencilerin kendi can güvenlikleri için alacakları önlemler gösterildi.

KENDİ CAN GÜVENLİKLERİNİ SAĞLAMAYI ÖĞRENDİLER

Öğrencilere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı`nın deprem simülasyon TIR`ıyla depremlere karşı bilinçlenmesini sağlamak amacıyla teorik ve pratik eğitimler verildiğini ifade eden okul müdürü Tuğba Zenginal, öğrencilerin bire bir depremi yaşayarak can güvenliğini nasıl sağlayabileceği yönünde bilgilendirildiğini belirtti. Herkesin olası depremlere hazırlıklı olması, deprem anında ve sonrasında bilinçli hareket etmesi için simülasyon eğitimlerini önemsediklerini aktaran okul müdürü Tuğba Zenginal, "Burada öğrencilere önce teorik sonra pratik eğitimler veriliyor. Öğrenciler kendi can güvenliklerini nasıl sağlayabilirler onu öğreniyorlar. İnsanların deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında bilinçlenmesi gerekiyor. Deprem anında alacağımız bir tedbir bizi hayatta tutabilir. O bakımdan bu eğitimleri önemsiyoruz. Ayrıca etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Erdem Civelek?e teşekkür ediyorum" diye konuştu.



PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR