BU DA UĞUR MUMUCU HEYKELİ!

BU DA UĞUR MUMUCU HEYKELİ!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın 24 Ocak 2017`de yaptırdığı Uğur Mumcu heykeli de Atatürk heykeli gibi özensizlik kurbanı oldu! Başkan Akay, suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu`yu geçtiğimiz 24 Ocak`ta bir yıldır yapılmayı bekleye

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın, depoda bıraktığı Atatürk heykelinin ardından bir özensizlikte 1993 yılında uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu heykelinde yaşanıyor. 2017`nin sonuna doğru gözlükleri ve telefonu kırılan heykelin, bugüne kadar onarımı yapılmadığı gibi, her 24 Ocak tarihinde düzenlenen anma törenleri de işte bu heykel önünde yapıldı.

24 OCAK 2017`DE KOYULMUŞTU

Çerkezköy`deki Uğur Mumcu Caddesi ile Atatürk Caddesi`nin kesiştiği noktada,  24 Ocak 2017`de Belediye tarafından yaptırılarak koyulan gazeteci yazar Uğur Mumcu heykeli de tıpkı Atatürk heykeli gibi ihmal edildi. Heykel yapıldıktan 10 ay sonra kimliği belirsiz kişilerce zarar görürken, Mumcu`nun gözlükleri ve masa üzerinde bulunan telefon kırıldı. Heykelin el parmakları kırılırken, kafa kısmına da zarar verildi. 2017 yılının kasım ayında zarar gören heykelin o gün bugün bir türlü onarımı yapılmadı.

UĞUR MUMCU SEVGİSİ

Başkan Akay`ın ilk koyulduğu gün heykelle verdiği fotoğrafın ardından 24 Ocak 2018 ve 24 Ocak 2019 yıllarında iki anma programı geride kaldı. Akay, geçtiğimiz ocak ayında düzenlenen Uğur Mumcu`yu anma programında, gözlükleri ve telefonu olmayan heykel önünde anma programına katıldığı ortaya çıktı. Uğur Mumcu`nun anma programına katılan bazı vatandaşlar, "Uğur Mumcu`yu anıyoruz. Ancak, Uğur Mumcu heykeli kırılmasına rağmen bir yıldan fazla bir süredir onu onarmıyoruz. Bu nasıl Uğur Mumcu sevgisidir.? Her şey göstermelik!" diye dert yandı.



Anahtar Kelimeler: