Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

UĞURLU ÖĞRENCİLER AİLELERİYLE KODLADILAR

UĞURLU ÖĞRENCİLER AİLELERİYLE KODLADILAR

Çerkezköy Uğur Okulları AB Kod Haftası kapsamında hafta sonunda öğrenci ve velileri bir araya getirerek `Ailemle kodluyorum` etkinliği düzenledi.

Kodlama ve Stem eğitimlerine verdiğini önemle dikkat çeken Uğur Okulları,
5 - 20 Ekim CodeWeek (AB Kod Haftası) kapsamında 19 Ekim Cumartesi günü öğrenci ve velilerini bir araya getirerek `Ailemle Kodluyorum` etkinliğini gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte aileleriyle birlikte oyun tasarımı gerçekleştiren öğrenciler ve veliler keyifli dakikalar geçirdi.

Uğur Okulları Kodlama Öğretmeni Büşra Bulut, gerçekleştirilen programla ilgili, "Geleceğin dili olan kodlamayı öğrenmek yeni fikirler keşfetmemize, problem çözmemize ve her şeyden önce algoritmik  ve tasarım amaçlı düşünmemizi sağlıyor. Bugün öğrenci ve velilerimiz ile scratch programında eğlenceli kodlama etkinlikleri yaparak kendi oyunumuzu tasarladık.?? dedi.

Uğur Okulları Kodlama Öğretmeni Büşra Bulut ve Stem Bölüm Başkanı Can Köknar liderliğinde gerçekleşen kodlama etkinliğinden sonra Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu Müdürü Tuğba Zenginal öğrencilere katılım sertifikalarını vererek, etkinlikte görev alan öğretmenlere ve etkinliğe katılan velilere teşekkür etti.

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

TEKİRDAĞ ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ BERTOLT BRECHT İLE AÇIYOR

YILIN ‘EN’LERİ YARIŞMASINDA HER HAFTA HEYECAN ARTIYOR

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

BAŞKAN ÇETİN, ZELİHA MEHMET TUSÇUOĞLU ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI