Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

ÇOCUKLARDAN BAŞKANA SÖZ ?PARK BİZE EMANET?

ÇOCUKLARDAN BAŞKANA SÖZ ?PARK BİZE EMANET?

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yapımı hızla devam eden Dede-Torun Parkında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Akkaya ile birlikte Öztrak Caddesi üzerinde yapımı hızla devam eden Dede-Torun Parkında yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

Çalışmaları inceledikten sonra parkta çocuklar ile bir araya gelerek sohbet eden Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; ?Parklarımız kamuya açık olan alanlardır. Kamuya açık alanların tüm vatandaşlarımızın ortak kullanım alanıdır. Bizde Dede-Torun Parkımızı planlanan zamanda inşa ederek kamuya yeni bir alan kazandırdık. Bu parkı geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edeceğiz. Umuyorum ki çocuklarımız da bu parkı koruyup kollayarak aileleri ve arkadaşlarıyla kendilerine güzel anılar biriktireceklerine inanıyorum.

İlçemize kazandırdığımız parkımızda kamuya açık alan olduğunu ve tüm vatandaşlarımızın koruması gerektiğini çocuklarımıza anlattım. Bu bilinçli davranışı da tüm Malkara halkından bekliyorum.

ÇOCUKLARDAN BAŞKANA SÖZ

Çocuklarımızın parkımızı koruyup kollayacakları için vermiş oldukları sözden dolayı büyük mutluluk duydum. Parklarımızın onlara emanet olması ve yaptığımız hizmetin böyle ilgi görmesi bizlere tüm yorgunluğumuzu unutturuyor.

Parklar çocuklarımızın yoğun olarak zaman geçirdiği alanlar olduğu için yetişkinlerinde örnek davranışta bulunmaları gerekmektedir. Parklarımızı lütfen sigara izmaritleri ve çöplerle kirletmeyelim. Çevre eğitimi ne kadar erken yaşta başlarsa çevremiz için o kadar iyidir. İnsanlar sevdiklerini korurlar. Bundan dolayı çocuklarımıza hayvan ve bitkileri sevdirmek çevre eğitiminin en temel amaçlarından birisi olmalıdır. Özellikle çocuklarımızda çevre duyarlılığını arttırmalıyız. Çocuklarımızın çevreye, çevrenin de çocuklarımıza ihtiyacı var. Yeni parkımız ilçemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun.? diyerek düşüncelerini belirtti.

 

 



BÜYÜKYONCALI’DA ÇİBÖREK ŞENLİĞİ COŞKUSU

ÇOSB ANAOKUL ÖZELLEŞTİRİLDİ

ÇERKEZKÖY LGS'DE TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 1'LİK DİLİME 5 ÖĞRENCİ SOKTU

ÇERKEZKÖY’DE MİLLİ EĞİTİM’E 52 ATAMA YAPILDI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI