HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ NEDENİYLE YASAKLANDI

KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ NEDENİYLE YASAKLANDI

İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan genelge ile yasaklanan abdesthane ve şadırvanlarla birlikte vatandaşların da genelde kullandığı umumi tuvaletlerin kapatılması, mağduriyet oluşturmaya başladı. Vatandaşlar, abdesthane ve şadırvanların yasaklanmasın

Korona Virüs tedbirleri kapsamında Tekirdağ`ın Çerkezköy ilçesindeki Osmanlı Camisi`nin içinde bulunan umumi tuvaletin de kapatılması, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşların ihtiyaç halinde gidebileceği bir başka tuvalet bulunmaması nedeniyle esnaftan işyerlerinin tuvaletlerini kullanım talebinde bulunuyor. Aşırı talep esnafı da bunaltmış durumda...

BAKANLIK GENELGESİ VAR

İçişleri Bakanlığı tarafından genel bir genelgeyle Korona Virüs (Covid 19) tedbirleri kapsamında kapatılan umumi abdesthane, şadırvan ve tuvaletler konusunda mağduriyet oluşmaya başladı. Cami ve mescitlerle ilgili genelge içinde "Ortak kullanım alanlarının asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak. Abdest ve benzeri ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek cami ve mescitlere gelinmesi konusunda cemaate gerekli bilgilendirmeler ve uyarılar yapılacak." şeklindeki karar bir yönüyle tedbir olsa da diğer yönüyle vatandaşı çevre esnafların dükkanlarındaki tuvaletleri kullanmaya itiyor.

SADECE TUVALETLER KULLANIMA AÇILSIN TALEBİ

Çerkezköy`de esnaf, ilçe merkezinde umumi bir tuvaletin bulunmaması nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşadığını ve iş yerlerinde ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını belirterek, "Burada her gün onlarca kişi işletmemizin tuvaletini kullanıyor.  Bunun altından kalkmamız mümkün değil. En azından abdesthanesi, şadırvanı ayrı yerlerde ve merkezi noktalarda tuvaletlerin kullanıma açılması gerekiyor."diyor.

ESNAF DA MAĞDUR

Bazı esnafın da işletmesinde tuvalet bulunmadığını belirten esnaflar, "Buradaki tüm dükkanlarda tuvalet yok. Esnafta umumi tuvaleti kullanıyordu. Şu an kapalı olduğu için kullanamıyor. Herkes bir noktaya yöneliyor. Çerkezköy`de umumi bir tuvalet zaten yok. Bir tane var. O da Osmanlı Camisi`nin bahçesinde. Burayı da kapatırsan, çarşıda pazarda işi olan vatandaş ne yapacak? İl Pandemi Kurulları, bu konuda bir karar almalı. İnsanların makul ve mantıklı taleplerini karşılamazsanız ortaya terör çıkar. Bugün Çerkezköy`deki tuvaletlerin önünde durun bakın kaç kişi her gün soruyor. Burada bir mağduriyet var, bunun çözümü Belediye Başkanı, Kaymakam ve İl Pandemi Kuruludur. İçişleri Bakanlığı`nın genelgesi bahane edilerek, vatandaşlar mağdur edilmemeli."diye görüşlerini dile getirerek sorunun çözümünü istediler.

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI