HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

BELEDİYE `YAPRAK SÜPÜRME` FATURASI ÖDEMİŞ!

BELEDİYE `YAPRAK SÜPÜRME` FATURASI ÖDEMİŞ!

Çerkezköy Belediyesi Denetim Komisyonu Üyesi Meclis Üyesi Turgut İleri, belediyenin park ve bahçelerde çalışan bir çok personeline rağmen, 3 ayda bir 59 bin TL vererek park ve bahçe temizliği yaptırdığını söyledi!

Çerkezköy Belediye Meclisi Denetim Komisyonu Üyesi Turgut İleri`den akla ziyan iddia. Belediyenin park ve bahçe temizliğini bir çiçekçiye yaptırdığını söyledi. İleri, "Yandaş çiçekçiye üç ayda bir 59 bin TL fatura ödenmiş. Karşılığında park ve bahçelerdeki yapraklar süpürülmüş."dedi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYESİ KONUŞTU

Çerkezköy Belediyesi`nin AK Partili Meclis Üyesi Turgut İleri, bu yıl ki Belediye Meclisi Denetim Komisyonu Üyeleri`nden biri oldu. Diğer komisyon üyeleriyle birlikte belediyenin 2018 yılı mali hesaplarını incelemekle görevli İleri`den ilginç iddialar. İleri, Belediye`nin yaptığı harcamaları tek tek incelediğini belirtirken, ilginç bir harcamaya da rastlamış! Belediye`nin onca park ve bahçe çalışanına rağmen park ve bahçelerdeki yaprakları bir çiçekçiye toplattığını anlatan İleri, "Üç ayda bir 59 bin TL fatura ödenmiş."dedi.

YANDAŞ ÇİÇEKÇİ!

Trakya Flaş Haber`e konuşan Belediye Meclis Denetim Komisyonu Üyesi Turgut İleri, "Ben denetim komisyonu üyesiyim. Günlerdir diğer komisyon üyeleriyle birlikte faturaları inceliyorum.  16.07.2018 ve 31.10.2018 tarihlerinde 2 tane 59 bin TL fatura ödenmiş. Yandaş çiçekçiye yapılan ödemeye dikkat ettim. Çiçek, ağaç, böcek alımı yapılmamış. Fatura `Park ve bahçe temizliği ile yaprakların süpürülmesi` için ödenmiş."dedi.

YAPRAK SÜPÜRME İŞİ YAPTIRMIŞ

Çerkezköy Belediyesi`nin park ve bahçeler müdürlüğü emrinde personel bulunduğunu hatırlatan İleri, "Onlarca personel var. Belediye park ve bahçelerini temizlik işçilerine neden yaptırmamış da bir çiçekçiye yaptırmış? Anlayan varsa, anlatsın dinleyelim. Bu nasıl bir anlayıştır. 118 bin TL neye karşılık verilmiş. Yaprakları belediye personeli süpüremiyor muymuş? Peki onca personeli neden çalıştırıyorsun? Belediye park bahçe temizliği için dışarıya para öder mi? Hele hele bir çiçekçi nasıl temizlik yapar? Bu soruların cevabı yok!"diye konuştu.

MÜTEAHHİTLERE TEMİZLİK YAPARLAR KENDİ İŞLERİNİ BAŞKASINA YAPTIRIRLAR

Denetim komisyonu üyesi  Turgut İleri, Belediyenin, boş arazilerdeki moloz yığınları ve muhtelif temizlik işlerini müteahhitler için kendi personeliyle yaptırdığını  ancak kendi bünyesindeki park ve bahçe temizliğini ise ücret karşılığı yaptırdığını söyledi. İleri, "Bir gün Barış Sokak`ta belediye araçları ve personelinin bir arsada temizlik yaptığını gördüm. Bunu Belediye Meclisi`nde de dile getirdim. Ne başkan ne bir başkası cevap vermedi. Her talep eden vatandaşa bu hizmeti verdiklerini söyleyerek, geçiştirdiler. Ama sorup soruşturduğumda hiçte her vatandaşa yardıma koştuklarını duymadım. Yandaşlarına yapmışlar. Yandaşlarına özel temizlik yapacaksın, belediye araçlarını, ekiplerini çalıştıracaksın ama kendi park ve bahçeni de yine yandaşlarına temizleteceksin. Üstüne para ödeyeceksin. Olacak iş mi? Bu faturalar hep boşa ödenmiştir. Boşa!" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI