Tarih: 24.12.2019 19:44

ÇTSO`DA OY BİRLİĞİ İLE BÜTÇE ONAYLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Aralık Ayı Meclis Toplantası`nda yeni yılın bütçesini oy birliği ile kabul edildi. Bugün saat 15.30`da toplanan Meclis`te 2020 bütçesi tahmini olarak 5 milyon 40 bin TL olarak belirlendi.

BİR ÖNCEKİ AYIN GELİR GİDER BÜTÇESİ İBRA EDİLDİ

ÇTSO Meclisi`nde ilk gündem maddesi olarak geçen ayın elir-gider bütçe izleme raporları ve mizanın ibrası gerçekleşti. 2019 Kasım ayı geliri 971 bin 518 lira, gider ise 288 bin 846 lira olarak Meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

BÜTÇE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan daha sonra 2020 yılı tahmini bütçesini görüşmeye açtı. 5 milyon 40 bin 426 TL olarak tahmin edilen yeni yılın bütçesi yapılan görüşmelerin sonucunda oy birliği ile kabul edildi.

AİDAT BORÇLARI AFFEDİLDİ

Daha sonra İlgili kanun ve yönetmeliklere göre aidat borçları af edilecek üyelerin görüşülmesine başlandı. Oda avukatı tarafından Meclis`e verilen bilgilerde yasalara göre 15 üyenin üyelik aidatlarının af kapsamına girdiği belirtildi. Daha sonra yapılan oylama da oy birliği ile bu üyelerin aidat borçları affedildi. Hemen ardından bu kez üyelik aidatı borcu nedeniyle yine ilgili kanun ve yönetmeliklere göre yasal takip başlatılması gereken üyelerin görüşülmesine geçildi. Oda avukatı tarafından bu yasal takip sürecinin başlatılmaması halinde Oda yönetimi ve meclis üyelerinin suç işlemiş olacağı hatırlatılarak, 166 kişinin bu kapsama girdiği belirtildi.

BİZ ÖDESEK YANLIŞ ANLAŞILACAK

Gündem maddesi ile alakalı konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, "Arkardaşlar, bizim 10 lira borcu nedeniyle icralık durumda olan arkadaşımız da var, 100 liralık borcu nedeniyle icralık durumda olan arkadaşımız da var. 1 lira da olsa icra takibi yasal olarak başlatmak zorundayız. Biz icra taraftarı değiliz. Hatta burada çok düşük borcu olan arkadaşlarımız var. Bunları biz ödedik mi de `Benim borcumu niye başkası ödüyor` diyen oluyor. O yüzden onu da yapamıyoruz. Yasal olarak yıl sonuna kadar işlem yapmaz isek o zaman da sadece biz değil tüm meclis suç işlemiş olacak. O yüzden bu işlemleri yapmak zorundayız. Ancak tüm arkadaşlarımız listesi tek tek hep birlikte inceleyelim. Bu borçları ödeyecek tanıdığımız arkadaşlarımız varsa bunları uyararak, günü gelmeden icralık duruma düşmeden borçları kapatmalarını sağlayabiliriz."dedi.

Daha sonra tüm meclis üyeleri 166 kişilik yasal takip durumundaki listeyi tek tek inceleyerek, tanıdıkları kişileri not etti.

Bu arada, 2014-2015 dönemine ait toplam 160 bin 85,58 TL aidat borcu olan 166 üye hakkında icra takibi öncesi bu hafta sonu cumartesi gününe kadar işlem yapmadan beklenme kararı alındı.

YILIN SON TOPLANTISINDA MECLİS`E TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantı sonunda kısa bir konuşma yapan ÇTSO Başkanı Kozuva, "Bugün 2019 yılının son Meclis toplantısında yine bir aradayız. Oldukça başarılı bir yıl geçirdik. Hepinize emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —