ÇTSO ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİNE YENİSİNİ EKLEDİ

ÇTSO ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİNE YENİSİNİ EKLEDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 3 günlük Başkordistan Cumhuriyeti ziyaretinde, bir dizi anlaşmalar imzalandı. ÇTSO Heyeti bugün dönüyor...

Rusya`nın Bashkortostan Cumhuriyeti`nin Ticaret ve Sanayi Odası ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği anlaşması imzalandı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından üyelerine yönelik uluslararası ihracat kapılarının açılması ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 3 günlük Rusya iş gezisi bugün sona eriyor. Rusya`nun Bashkortostan Cumhuriyeti`nde 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasındaki iş gezisine ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri ve değişik sektörlerden oda üyelerinden oluşan bir heyet yer aldı.

TİCARET ODALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Bashkortostan İş Gezisi`nde ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odaları arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Bashkortostan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Timur Khakimov ile ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva işbirliği anlaşmasına imza attı.

ÇTSO Heyeti`nin de katıldığı imza töreninde ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva "İş birliği anlaşmamızın bizlerin nazarında KOBİ?lerimizin birbirini tanımasına, mesafelerin kazanca dönüşmesine, kültürel bağımızın gelişmesine vesile olmasını temenni ediyor, bizlere gösterdiğiniz misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. İmza töreninin ardından Başkan Kozuva, Bashkortostan Cumhuriyeti TSO Başkanı Timur Khakimov`a hediye takdiminde bulundu.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Bashkortostan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan işbirliği anlaşmasının ardından B2B programında, Oda Heyeti Bashkortostan Ticaret ve Sanayi Odası katılımcılarıyla birlikte, sektörleri ile alakalı ticaret hacmini genişletecek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

YATIRIM TEŞVİKLERİ TOPLANTISINA KATILDILAR

ÇTSO Heyeti Bashkortostan iş gezisi kapsamında,  Bashkortostan Legprom 2020 Forum`unda düzenlenen hafif sanayi endüstrisinin dönüşümü ve yatırım teşvikleri konulu toplantıya da katıldı. Burada konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan "Kalkınmanın en önemli anahtarının ihracattan geçtiği biliyor, bu gayeyle üyelerimizin yurtdışı bağlantılarına oldukça büyük önem veriyoruz. Bugün burada sizlerle bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğumu belirtiyor, yatırımcılarımızı son teknolojiyle donatılmış makinelerimizi, kalifiye iş gücümüzü ve en önemlisi ham maddemizi elde ettiğimiz bereketli topraklarımızı görmeye davet ediyorum" dedi.

BASHKORTOSTAN CUMHURBAŞKANI İLE TOPLANTI YAPTILAR

ÇTSO Heyeti, ticaret odaları arasında yapılan anlaşma, ikili görüşme ve yatırım teşvikleri toplantılarının ardından Bashkortostan Cumhurbaşkanı Rayid Habirov ile de bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Oda üyeleri bölgede yatırım yapmak için taleplerini dile getirirken, özellikle ÇTSO üyesi iş insanlarının bölgeye vizesiz girişi ve ihracat önündeki engeller görüşüldü.

 

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM