Gündem

Gündem Haberleri

İŞTE TSD`NİN YENİ BAŞKANI

İŞTE TSD`NİN YENİ BAŞKANI

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, çoğunluğun sağlanamadığı ilk kongrenin ardından ikincisini bu pazar yapacak. Kongrede Belediye Başkanı Vahap Akay`ın onay verdiği Gülnur Kocaçınar`ın yeni başkan olması bekleniyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Girişim Kurulu olarak Genel Merkez tarafından atanan yönetimin çağrısı ile Olağanüstü Kongre`nin ikincisini bu pazar yapacak. Çoğunluk sağlanamadığı için bir ay önce çağrı yapılan ilk kongre yapılamamıştı. Pazar günü Gülnur Kocaçınar`ın Çerkezköy`de TSD Şube Başkanı olması bekleniyor.

KONGRE Mİ YAPILACAK?

Yaklaşık üç aydan beri çalkantılı bir dönem geçiren TSD Çerkezköy Şubesi`nde Hayrettin Çetinkaya ve yönetiminin görevden alınmasının ardından henüz yeni yönetim belirlenemedi. Usule aykırı gerçekleştirilen ilk kongrenin ardından ikinci kongrenin yarın yapılacağı tahmin ediliyor. TSD Çerkezköy Şubesi`nde, üyelerin `Toplantı var` adı altında tek tek davet edildiği belirtilirken, bazı üyeler, "Kongre demiyorlar ancak pazar günü galiba yeni başkan ve yönetim belirlenecek. Anlaşma sağlandığı söyleniyor." ifadelerini kullandı. Pazar günü kongre yapılırsa, çoğunluk aranmadan başkan ve yönetim seçilebilecek. Ancak, kongrenin ilk çağrısında `usul` sorunu yaşanması kafaları da karıştırdı.

GÜLNUR KOCAÇINAR ÜZERİNDE ANLAŞILDI

İlk Genel Kurul`da Başkanlık için aday olan Ahmet Açıkgöz ve Gülnur Kocaçınar`ın anlaşarak yarın yapılacak kongrede aynı yönetimde yer alacağı belirtilirken, Belediye Başkanı Vahap Akay`ın istediğinin olduğu kaydedildi. Akay`ın Gülnur Kocaçınar`ın başkan olması halinde Belediye`ye ait ancak 6 yıldan beri TSD Çerkezköy Şubesi`nin kullandığı 4 katlı hizmet binasını tahsis edeceği kaydedildi.

DERNEK BİNASINI KAPATACAĞINI SÖYLEMİŞ

TSD üyelerinden bazıları Trakya Flaş Haber`e yaptığı açıklamada, "Pazar günü toplantı var diye bizi çağırdılar. Kongre demediler. Ancak galiba başkan ve yönetim seçimi yapılacak. Yani sizin dediğiniz gibi ikinci kongre olabilir. Çok net konuşmuyorlar. Gülnur Hanım`ın başkan olması halinde Belediye Başkanımız, binayı tahsis edeceğini aksi halde haziran ayındaki Belediye Meclisi`nin gündemine alarak, kapatacağını söylemiş."diye konuştu.

ÇETİNKAYA İLE 5 ESKİ YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ

Bu arada, Türkiye Sakatlar Derenği Genel Merkezi tarafından görevden alınan 13 yıllık şube başkanı Hayrettin Çetinkaya ve 4 yönetim kurulu üyesi de dernek üyeliğinden istifa etti. Trakya Flaş Haber`e konuyla ilgili açıklamada bulunan Çetinkaya, "Yönetim kurulu üyelerimizden 2 kişi bizim görevden alınmamızla ilgili yaptığımız mahkeme müracaatından vazgeçmiş. Bizde 5 eski yönetim kurulu üyesi olarak mahkemeden vazgeçtik ancak dernek üyeliğinden de istifa ettik."açıklamasını yaptı.

27 NİSAN`DA YAPILMIŞTI

TSD Çerkezköy Şubesi`nin Olağanüstü Kongresi için 27 Nisan 2019 Cumartesi günü dernek binasında yapılmak üzere çağrıda bulunulmuştu. Ancak, bin 400 üyenin salt çoğunluğu olan 701 kişinin gelmemesi nedeniyle, kongre yapılamamıştı. TSD Genel Merkezi tarafından duyurusu yapılan Olağanüstü Kongre`nin ilkinde, ikinci kongre tarihi ise belirtilmemişti.



Anahtar Kelimeler:

5 ATM’Yİ SOYMAK İSTEYEN HIRSIZ: PİŞMANIM

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU