TMS İŞÇİLERİNDEN ÜNAL KABLO`YA GÖZDAĞI!

TMS İŞÇİLERİNDEN ÜNAL KABLO`YA GÖZDAĞI!

Sendikaya üye olduğu için iki kişinin işten çıkartıldığını söyleyen Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, işçilerle birlikte fabrika önünde eylem yaptı. Basın açıklaması yapan Özden, "Örgütlenme Anayasal hakkımızdır. Bunu engellemek suçtu

TMS (Türk Metal Sendikası) Kapaklı Şubesi, örgütlenme çalışmaları yürüttüğü Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi`nde kablo sektöründe faaliyet gösteren Ünal Kablo`dan işten çıkartıldığı belirtilen iki kişi için eylem yaptı. Fabrika önünde toplanan sendika üyeleri işçilerin sendika haklarının ellerinden alınamayacağını belirterek, örgütlenmeye devam edeceklerini söyledi. TMS Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden fabrika önünde yaptığı basın açıklamasında, "Örgütlenme özgürlüğü Anayasa ve yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur."dedi.

TMS ÜNAL KABLO ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

TMS Kapaklı Şubesi`ne bağlı onlarca işçi Şube Başkanı Günay Özden öncülüğünde Ünal Kablo önünde iş çıkış saatinde eylem yaptı. İşçilerin sloganlar attığı eylemde, Jandarma`da güvenlik önlemleri aldı. Burada bir açıklama yapan Şube Başkanı Günay Özden, "Velimeşe Organize Sanayisi`nde kablo sektöründe faaliyet gösteren Ünal Kablo çalışanları anayasal haklarını kullanarak sendikamız Türk Metal`e üye olmuşlardır. Örgütlenme özgürlüğü Anayasa ve yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur."dedi.

İŞÇİYİ YOK SAYMAYIN

Özden basın açıklamasında Türk Metal Sendikası olarak amaçlarının işyerine güvenli ve sağlıklı iş ortamı sağlamak, çalışanların sosyal haklarını geliştirmek ve iyileştirmek olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Örgütsüz bir toplum her zaman ezilmeye, sömürülmeye ve yenilmeye mahkumdur. En büyük güç sendikal birlik ve beraberlikten geçmektedir. Buradan Ünal Kablo yönetimine sesleniyoruz. İşçiyi görmezlikten gelmeyin, işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın, işçinin sesine kulak verin ve sendikal özgürlüklerini kısıtlamayın.

GELİN BU HUKUKSUZLUKTAN VAZGEÇİN

Türk Metal Sendikası`na üye olan emekçi kardeşlerimizi öğrenen bundan haberdar ve rahatsız olan işveren öncelikle işçi arkadaşlarımızın çoğunluğu sağlamasından korktuğu için, 2 üye arkadaşımızın işine bugün itibari ile son verdi. Bu arkadaşlarımız sırf Anayasal haklarını kullandıkları için işine son verdi. İşveren bu hukuksuzluklarının önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor. Biz Türk Metal Sendikası olarak bugün itibari ile öncelikle ekmeğinden edilen bu 2arkadaşımızın uğradığı bu hukuksuzluktan başlayarak, işverenin bu hukuk tanımaz kanun tanımaz tüm gayri yasal ve gayri ahlaki davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi ve şikayetçisi olacağız. Biz Türk Metal Sendikası olarak kavgadan yana değil barıştan, emekten yanayız. Üretmek, kazanmak, kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söyler ve sadece bunu sözde bırakmayız. Burada Ünal Kablo işverenine sesleniyorum. Gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını çiğnemekten vazgeçin. İnsanların ekmeği ile oynamaktan vazgeçin."

BİNLERCE İŞÇİYLE GELİRİZ

"Bugün onlarca işçiyle geldik, yarın yüzlerce öbürgün binlerce işçiyle geliriz." diyen Şube Başkanı Özden açıklamasını  "Başta Ünal Kablo emekçileri olmak üzere, basın mensuplarımıza ve bizleri burada yalnız bırakmayan herkese bizlere verdikleri destekten dolayı tek tek teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." diye tamamladı.

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM