Tarih: 13.10.2021 18:00

ÖRGÜTLENMEYİ ENGELLEMEK SUÇTUR!

Facebook Twitter Linked-in

Türk Metal Sendikası (TMS) Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ve sendika üyesi işçiler, KLEİDCO önünde toplanarak işten çıkartılan 5 işçi nedeniyle fabrika yönetimini protesto etti. Burada bir basın açıklaması yapan TMS Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, ?Örgütlenme, özgürlüğü Anayasa ve Yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur.? dedi.

ENGELLEMEK SUÇTUR

Türk Metal Sendikası işçileri, bugün KLEİDCO önünde işten çıkartılan arkadaşları için protesto eylemi düzenledi. İşçiler adına konuşan TMS Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, ?Değerli Basın Emekçileri ve Değerli Emekçi Kardeşlerim; Veliköy Organize Sanayisinde Metal Sektöründe faaliyet gösteren KLEİDCO çalışanları Anayasal haklarını kullanarak Sendikamız Türk Metal? e üye olmuşlardır. Örgütlenme özgürlüğü Anayasa ve Yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur.? dedi.

Fabrika yönetimine seslenen Özden şöyle devam etti: ?Türk Metal Sendikası olarak amacımız işyerine güvenli ve sağlıklı iş ortamı sağlamak, çalışanların sosyal haklarını geliştirmek ve iyileştirmektir. Örgütsüz bir toplum her zaman ezilmeye, sömürülmeye ve yenilmeye mahkumdur. En büyük güç sendikal birlik ve beraberlikten geçmektedir. Buradan KLEİDCO yöneticilerine sesleniyoruz. İşçiyi görmezden gelmeyin, işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın, işçinin sesine kulak verin ve sendikal özgürlüklerini kısıtlamayın.?

5 ÜYEMİZİN İŞİNE SON VERİLDİ

İşlerine son verilen sendika üyelerinin sonuna kadar haklarını arayacaklarını belirten Özden, şunları kaydetti:

?Biz geçen hafta itibari ile KLEİDCO işyerinde örgütlenme sürecini başlattık ve çoğunluğu sağladık. 08-10-2021 Cuma günü çoğunluğu sağladığımızı gösteren yetki belgemiz gelmiştir. Türk Metal Sendikasına üye olan emekçi kardeşlerimizi öğrenen bundan haberdar ve rahatsız olan işveren, öncelikle İşçi arkadaşlarımızdan 5 Üyemizin işine bugün itibari ile son verdi. Bu arkadaşlarımız sırf Anayasal Haklarını kullandıkları için işine son verildi. İşveren bu hukuksuzluklarının önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor. Biz Türk Metal Sendikası olarak bugün itibariyle öncelikle Ekmeğinden edilen 5 arkadaşımızın uğradığı bu hukuksuzluktan başlayarak, işverenin hukuk tanımaz kanun tanımaz tüm gayri yasal ve gayri ahlaki davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi ve şikayetçisi  olacağız! Olduk ta? Avukatlarımız şu an suç duyurusunda bulundular ve haksızlığa uğrayan 5 arkadaşımız adına, işe iade davasını açmış bulunuyorlar. Biz Türk Metal Sendikası olarak kavgadan yana değil Barıştan emekten yanayız. Üretmek Kazanmak Kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söyler ve sadece bunu sözde bırakmayız, buradan KLEİDCO İşverenine sesleniyorum, gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını çiğnemekten vazgeçin, yaptığınız bu yanlıştan bir an önce geri dönün. İnsanların Ekmeği ile oynamaktan vazgeçin. Sözlerime son verirken buradan KLEİDCO Emekçilerimiz başta olmak üzere, basın mensuplarımıza ve bizleri burada yalnız bırakmayan herkese bizlere verdikleri destekten dolayı tek tek teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —