Gündem

Gündem Haberleri

ALKOLLÜ GÖZLÜĞÜ TESTİ

ALKOLLÜ GÖZLÜĞÜ TESTİ

Her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan ?Karayolu Trafik Güvenlik Haftası? Çerkezköy?de düzenlenen bir programla kutlandı. Etkinlik kapsamında trafik ekipleri, alkollü araç kullanmanın tehlikesini anlatmak için alkollü gözlüğü ile test yaptı.

Çerkezköy?de Trafik Haftası kutlandı Mayıs ayının ilk haftası kutlanan ?Karayolu Trafik Güvenliği Haftası? bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlikler kapsamında protokol üyeleri ve vatandaşların alkollü gözlüğü ile test yaptı. Etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak polis memuru Saim Aydın?ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Aydın, her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi gününün Karayolu Trafik Güvenliği Günü, takip eden haftanın ise Karayolu Trafik Haftası olarak kutlandığını kaydetti.
 YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK YILI

2018 yılında ülke genelinde, yayaların karıştığı trafik kazalarında bin 487 insanın hayatını kaybettiğini belirten Aydın,  şunları kaydetti: ?İçişleri Bakanlığımız`ca ?2019 Yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı? ilan edilmiştir. Okul ve yaya geçidi olan yerlerde ilk geçiş hakkı yayaların olduğundan sürücülerin ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, yaya geçidi önceliğine vurgu yapan ?Önce Yaya? ikonları belediye başkanlığı tarafından çizimler yapılarak sorumluluk alanımızda uygulamaya konulmuştur. Buradaki amaç tüm yol kullanıcılılarının, sürücü ve yayaların doğru bilgilendirilmesi kamuoyunda ?yaya önceliği? algısının güçlendirilerek yaya kazalarının azaltılması ve aya güvenliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Toplumun tüm kurumlarına ve bireylerine trafik kuralları, uyulması gereken zorunlu kurallar olarak görevler düşmekte. ?Trafik Kültürü Olgusu? ile hareket edilmeli. Biz yetişkinler, trafik kurallarına uyarak, çocuklarımıza iyi birer örnek olmalıyız ki, yetişecek nesiller trafik kültürünü hayatlarına yerleştirebilsinler.?   

4 PROMİL ALKOLÜN ETKİSİNİ GÖSTEREN GÖZLÜK

Trafik Polisleri, alkollü araç kullanırken yaşanan durumu anlatan bir test yaptı. Alkolün verdiği etkiyi sağlayan `Alkollü` gözlük adı verilen gözlükle boş kaleye gol atmanın bile imkansız olduğunu göstermek amacıyla vatandaşlar ve protokol üyeleri tek tek teste tabii tutuldu. 4 promil alkolün etkisini göstereng özlükle, boş kaleye gol atmak isteyen protokol üyeleri ve vatandaşlar ilginç görüntüler verdi. Vatandaşlar ve protokol üyeleri bu gözlüğü takarak minyatür kaleye gol atmayı denerken, oldukça zorlandılar. Bazı vatandaşlar, topa vurmak yerine boşluğa ayaklarını sallamaları çevredekiler tarafından tebessümle karşılandı. Bütün bu görüntülerin ardından trafik polislerinden alkollü araç kullanmama uyarıları geldi.

Programda trafik kuralları konusunda öğrenciler ve vatandaşlara çeşitli uyarılar ve eğitici materyaller içeren hediyeler de verildi.

 
 



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?