Tarih: 31.05.2020 13:39

TESKİ`NİN `SAĞLAM ALTYAPI` ÇALIŞMASI, SEL VE TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇTİ

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ?nin altyapı çalışmalarının ne denli yerinde olduğu ve büyük fayda sağladığı 29 Mayıs 2020 tarihinde meydana gelen ani sağanak yağış esnasında somut bir şekilde görüldüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, daha önceleri yaşanan ani sağanak yağışlarda Süleymanpaşa ilçesinde Cumhuriyet Meydanı, Salı Pazarı, Ruşen Güneş Caddesi (Perşembe Pazarı), Dereağzı Mevkii ve Hükümet Caddesi gibi önemli bölgelerde su baskını, taşkınlar ve seller meydana geldiği bildirildi. Dere yatağını doldurabilecek hacim ve debiye sahip bu gibi yüzeysel yağmursuyu akıntıları, maddi zarara sebebiyet vermekte ve hatta vatandaşların can güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaştığı hatırlatıldı.

SAĞLAM ALTYAPI SAĞLAM GELECEK

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ tarafından hayata geçirilen altyapı projeleri sayesinde, son ani sağanak yağışlar esnasında, yağmursularının hızlı bir şekilde tahliyesi sağlandı. Daha önceleri su baskınları, taşkınlar ve sellerin meydana geldiği bölgelerde de vatandaşların mağduriyetine sebep olacak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi`nin yoluna `Sağlam Altyapı, Sağlam Gelecek` sloganı eşliğinde kararlılıkla devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirmiş olduğu dev altyapı projelerinin yararlarını görmekten ve en önemlisi de Tekirdağ Halkına bu büyük hizmetleri sunmuş olmaktan dolayı mutluluk duyuyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ, en büyük destekçisi olan değerli Tekirdağ halkından aldığı güçle her alanda en iyi hizmeti sunmaya devam edecek." ifadelerine yer verildi.

Yağmur sonrası daha önce yağmurdan etkilenen bölgelerin eski ve yeni fotoğrafları da Büyükşehir Belediyesi`nce paylaşıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —