Tarih: 02.08.2019 18:54

YAKIT TASARRUFU SAĞLAYAN ÖNEMLİ BİLGİLER

Facebook Twitter Linked-in

 Aracınızı seçerken yakıt tasarruflu olanları tercih etmenizin dışında kendinizin de yapabileceği bazı noktalar vardır. 

Bütçenizi yakından etkileyen yakıtın özellikle yazın uzun yol yolculuklarında sıkıntı yarattığı biliniyor. Aracınızla daha az yakıt yakarak seyahat etmeniz için yakıt tasarrufunda yapılabilecekleri içeriğimizden takip edip uygulayarak, yakıt masrafınızı düşürebilirsiniz.

Lastiklerin sık sık kontrol edilmesi önemlidir. Lastiklerin aracınıza uygun olan ve doğru ölçülerde olması gerekir. Lastik basıncının da ideal olması fazla eforun ve yakıtın önüne geçecektir.Aracı ilk çalıştırırken ısıtmak için fazla beklemeyin. Dururken motoru ısıtmaya çalışmak yerine hareket ettiğinizde yavaş giderek ısınmasını sağlayın.Aracınızı kullanırken belli bir hız limiti belirlemeniz ve o doğrultuda devam etmeniz önemlidir. Sürekli değişen araç hızı sonucunda yakıt tüketimi de artacaktır.

Yaz aylarında soğuk, kış aylarında da sıcak klimanın çalıştırılması çok önerilmez. Klima aracın yakıt harcamasını arttıracağından mümkün olduğunca az kullanılmalı. Serinlik için camlar açılmalıdır.Aracınızda çok yük taşımak yakıtı da arttıran bir durumdur. Mümkün olduğunca aracınızdaki ürünleri azaltmanızı öneririz, böylece gitmek de ve harcanacak efor da azalacaktır.Aracın rutin bakımları ihmal edilmemelidir. Küçük masraflardan kaçınmak araçta daha büyük sorunlara yol açarken yakıt tüketiminin de artmasına neden olacaktır.

Aracınızın yağ bakımlarını yaparken kaliteden şaşmamanız önemlidir. Kalitesiz ve bilinmedik yağlar araçtaki aksamlara zarar vereceğinden harcana yakıtı da arttıracaktır.

DİZEL SEÇMENİZ DAHA FAYDALI OLACAKTIR

Aracınızı dizel olarak seçmeniz sizin için daha faydalı olacaktır. Dizel arabaların yakıt tüketimi benzinli olanlara oranla daha azdır.Ani fren yapmak kesinlikle çok yakıt harcanmasına sebep olur. Özellikle yokuş aşağı inerken fren kullanmamak önemlidir. Sürekli dur kalk trafikte olmaktan dolayı frene çok fazla basılır.Aracınızı kullanırken gaz pedalını hassas bir şekilde kullanmanız önemlidir. Gaza sert basmak aracın gitmek için zorlanmasına ve yakıtın çok fazla gitmesine neden olur.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —