Tarih: 28.06.2020 23:49

98 PUANLA İKİ OKULUMUZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

TÜBİTAK tarafından eylül ayında Gaziantep`te düzenlenecek olan Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması (TEKNOFEST) öncesinde yapılan elemelerde Tekirdağ Çerkezköy`den okullar başarılı sonuçlar aldı. Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi dün yayımladığımız haberimizde İnsansız Su Altı Sistemleri eleme yarışlarında Türkiye 5`incisi olurken, bugün Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte Sabit Kanat Kategorisinde 98 puan alarak Türkiye 1`inciliğini paylaştığı öğrenildi.

SABİT KANATTA İKİ OKUL TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasına katılan Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  `Çerkezköy Gökdoğan Havacılık Kulübü`  ile Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Sabit Kanat İHA Polaris Takımı 291 başvuru içerisinden 98 puanla Sabit Kanat kategorisinde Türkiye birinci oldu.

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ 4 ALANDA BAŞARI SAĞLADI

Aynı puanı alan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi ile Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nin başarısı bununla da kalmadı. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi ile paylaştığı birinciliğin yanı sıra  Skywalkers Takımı`nın Döner Kanat Projesi ile 77 puan alarak bu kategoride de yarışmaya katılmaya hak kazandı. Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi ise dört alanda başarı sağladı. Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, TEKNOFEST Bükre-Rov Takımı İnsansız Su Altı Sistemleri eleme yarışlarında Türkiye 5.,  Sabit Kanat İHA Polaris Takımı Türkiye 1.,  Döner Kanat İHA Sirius Takımı Türkiye 40. ,  APİS CAN-SUT Model Uydu Yarışması Çelebi Takımı Türkiye 7. oldular.

EYLÜL AYINDA TEKNOFEST İÇİN GAZİANTEP`TE OLACAKLAR

Başarılı okul takımları önümüzdeki eylül ayında TEKNOFEST yarışmalarına katılmaya hak kazandılar. Gaziantep`te düzenlenecek olan yarışma öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş başarılı okulları tebrik ederek, "Uzun ve zorlu bir çalışma sürecinde emeği geçen okul müdürleri Fahrettin Karaman, Yavuz Kara ve Tuğrul Selimoğlu, Selcuk Ozel ve Osman Çelik beylere ve tüm ekip üyelerine çok teşekkür eder, ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum."ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —