Tarih: 31.12.2020 14:37

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI`NDAN YENİ YIL TEDBİRLERİ

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından yeni yılda nedeniyle bir dizi tedbir alındı. Bu yıl pandemi nedeniyle kısıtlama kapsamında geçecek olan yılbaşı gecesinde de hem pandemi hem de genel olarak kurumlar tarafından sıkı tedbirler alındı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada; ?Yaklaşmakta olan ?Yeni Yıl? nedeniyle vatandaşlarımızın yılbaşı tatilini sıkıntıdan uzak, huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla kuruluşlar itibariyle aşağıdaki tedbirlerin alınarak planlanması gerekli görülmüştür? denildi. Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma, Sağlık, Belediye vb. kurumlara gönderdiği talimatla alınan tedbirlerin uygulanmasını istedi.

KORONA VİRÜS DENETİMLERİ YAPILACAK

Açıklamanın devamında; ?İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından umuma açık yerlerin kontrolü ile ilgili yol araması ve kimlik denetimlerinin arttırılması, PTT ve kargo şirketlerinin aracılığı ile gelen ve gönderilen kolilerden şüpheli görülenlerin kontrolden geçirilmesi, hırsızlık olaylarının önlenmesi için devriye hizmetlerinin arttırılarak yürütülmesi, otobüs terminali ve tren garında yolcu hareketliliği göz önüne alınarak maske, mesafe kuralına uyulması için gerekli tedbirlerin alınması, korona virüs nedeniyle otel ve konoklama tesislerinin yılbaşı kutlama programı, eğlence-balo düzenlemesi, disk jokey performansı dahil canlı müzik icra edilmesi yasak olduğundan gerekli denetimlerin yapılması. Tedbirlerin eksiksiz uygulanmasına yönelik tam mesai yapılarak herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi. Kolluk kuvvetleri tarafından anlık olarak bıranacakyer olmaması nedeniyle sokakta yaşamak durumunda kalan vatandaşlarımızın mevsimsel etkilerde göz önünde bulundurularak barınma dahil her türlü temel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik tedbirler alınacaktır.? ifadelerine yer verildi.

DEVLET HASTANESİNDE NÖBETÇİ BULUNDURULACAK

Devlet Hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yerine getirilmesi amacıyla nöbetleşe sistemin oluşturulması gerektiği belirtilen genelgede, koruyucu hekimlik hizmetlerinin artırılarak yürütülmesi, ambulansların şoförleriyle birlikte hizmete hazır olacak şekilde planlanarak göreve hazır şekilde bekletilmesi istendi.

Çerkezköy Belediyesi`ne yönelik uygulama kararlarında, karaborsa ve fahiş fiyatların önüne geçilmesi amacıyla da Zabıta Müdürlüğü?nün de gerekli önlemleri alması istendi. Ayrıca, "ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla, ekmek fabrika ve fırınlarının kapatılmamaları için gerekli tedbirlerin alınması,  yılbaşı öncesi ve sonrasında otogar denetimlerinin yapılması. Kış nedeniyle soğa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının beslenmesine mama, yem ve yiyecek bırakılmasına özen gösterilecektir." ifadelerine yer verildi.

İTFAİYE HAZIR OLACAK

Açıklamada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak ise ?İtfaiye teşkilatlarının çalışır halde 24 saat asasına göre hizmet verecek şekilde hazır bulundurulması. Su ve kanalizasyon gibi hizmetlerinin aksamaması için bakım ve onarımlarının yapılması, arızalara müdahale için nöbetçi ekiplerin bulundurulması? kararlarına yer verildi.  İlçe Tarım Müdürlüğü için gıda üretimi yapan yerlerin kontrol edilmesi ve TREDAŞ tarafından da elektrik kesintilerine karşı önceden önlem alınması, hazır ekip bulundurulması istendi.

Yeni yıl ve kısıtlama tedbirleri kapsamında, İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından da gıda üretimi yapan yerlerin denetimi ve yine sokak hayvanlarının beslenmesi için gerekli tedbirleri alması istendi.  Tedbirler kapsamında TREDAŞ`ta elektrik dağıtım sisteminde meydana gelebilecek arızalar ve muhtemel elektrik kesimlerine karşı gerekli tedbirlerin alınarak hazır ekip bulundurulması bildirildi.

Olası aksaklıklar nedeniyle vatandaşların arayabilecekleri numaralar ise şöyle bildirildi:

İlçe Emniyet Müdürlüğü: 726 91 21 - 155

İlçe Jandarma Komutanlığı: 726 50 17- 156

Trafik: 154

İlçe Sağlık Müdürlüğü: 726 47 43

Devlet Hastanesi: 736 80 00- 736 80 65 - 726 50 90

Acil Yardım ve Kurtarma: 112

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi: 444 18 15

Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürlüğü: 726 50 19 - 726 57  44

TREDAŞ: 725 57 29

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —