Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

TÜBİTAK ÇERKEZKÖY`DEN 5 PROJE KABUL ETTİ

TÜBİTAK ÇERKEZKÖY`DEN 5 PROJE KABUL ETTİ

TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışması?na Çerkezköy?den 5 proje katılmaya hak kazandı.

TÜBİTAK ( Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından düzenlenecek olan Liselerarası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması?na Çerkezköy?den 5 proje katılmaya hak kazandı. Projeci okullar arasında, Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi 2 projeyle katılacak.

Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına Çerkezköy`den dört okulun başvurusu kabul edildi. Tekirdağ`dan kabul edilen 11 projeden 5`inin Çerkezköy`den olduğunu duyuran İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş bu okulları şöyle sıraladı: 2 proje Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi 1?er proje.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Bu çok güzel bir duygu... Elhamdülillah.. Yarının sözlerini, bugünden geleceğin yarışlarına hazırlanan, sevdası gökyüzü, vatan ve millet olan genç kardeşlerimiz söyleyecek. Onlar dünyayı değil, dünya onları konuşacak. 1. TÜBİTAK Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışması`na yine damga vurduk. Bu tam bir ekip çalışması. İlimizden kabul edilen 11 projeden 5 tanesi Çerkezköy ilçemizden. Bu TÜBİTAK tarafından onaylanan 1 adet 4004, 1 adet 4005, 19 adet 4006 ve 1 adet 4007 projemizden sonra toplamda 27 proje... Bu beş proje hariç okullarımıza hibe miktarı ise 420 bin TL civarıdır. 2 tane Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ve daha eylül ayında açtığımız dokuz aylık okulumuz Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Trakya Anadolu lisemizin İHA projeleri TÜBİTAK tarafından kabul edilmiştir. Suya ya da havaya yazı yazmadan kalıcı olan bu projelerde emeği geçen okul yöneticisinden, öğretmene, öğrencisine kadar herkese teşekkür ediyorum"  

Bu arada İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Trakya Flaş Haber`e yaptığı açıklamyla 4005 projesinin Tekirdağ`da bir ilk olduğunu, 4007 olan projenin ise Türkiye`de Belediye, üniversite ve milli eğitim müdürlükleri arasında toplam 54 projeden Tekirdağ`da kazanan 2 projeden biri olduğunu habere ekledi.



Anahtar Kelimeler:

BÜYÜKYONCALI’DA ÇİBÖREK ŞENLİĞİ COŞKUSU

ÇOSB ANAOKUL ÖZELLEŞTİRİLDİ

ÇERKEZKÖY LGS'DE TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 1'LİK DİLİME 5 ÖĞRENCİ SOKTU

ÇERKEZKÖY’DE MİLLİ EĞİTİM’E 52 ATAMA YAPILDI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI