Sağlık

Sağlık Haberleri

TEKİRDAĞ?IN YÜZDE 66?SI AŞILANDI

TEKİRDAĞ?IN YÜZDE 66?SI AŞILANDI

Sağlık Bakanlığı günlük korona virüs tablosunu dün değiştirerek, illere göre aşılanma oranlarını da verdi. 4 Temmuz Pazar günü itibariyle en az 1. Doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusa göre Tekirdağ Yüzde 66 oranında aşılanmış durumda.

Sağlık Bakanlığı`nın açıkladığı 4 Temmuz Pazar gününün korona tablosu değişti. Bakan Fahrettin Koca, günlük rakamların yanı sıra Türkiye genelindeki aşılama durumunu yüzde 57.81 olarak paylaşırken, illere göre aşılama durumunu da paylaştı. Buna göre Tekirdağ?daki aşılanma oranı yüzde 66.7 oldu.

Sağlık Bakanlığı, Korona virüsü salgını nedeniyle yaşanan yeni can kaybını, vaka ve hasta sayısını açıklarken kullandığı tabloyu değiştirdi.

AŞILAMA ORANLARI DA PAYLAŞLAŞILDI

Dünkü tabloya ilaveten Türkiye geneli aşı oranlarını da paylaşan Sağlık Bakanlığı, 1. Doz aşıda yüzde nüfusun 57.81?inin aşılandığını açıkladı. Tabloya göre en çok aşı olan iller arasında ilk üç sırayı Çanakkale, Kırklareli ve Edirne aldı. Tekirdağ?da aşılanma oranı ise yüzde 66.7 olarak açıklandı.

Dün 216 bin 252 test yapıldı ve 4 bin 418 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı da 50 arttı. Son 24 saatte, 4 bin 161 kişinin daha sağlığına kavuştu.

BAKAN KOCA`DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilerle ilgili yeni tabloyu sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı: ?Artık vaka sayılarını ve aşı programının seyrini yeni bir ekrandan izleyeceğiz. Daha önce paylaştığımız tüm detayları ise haftalık raporlar halinde yayınlamaya devam edeceğiz. İller aşı olmada yarışacak.?

 

 



Anahtar Kelimeler:

OPTİMED ONKOLOJİ BÖLÜMÜ AÇTI

BÜYÜKŞEHİR’DEN KANSERDE ERKEN TANI FARKINDALIĞI

HALK SAĞLIĞI HAFTASI’NDA DOKTOR BAŞKAN SAHADA

PROSTAT KANSERİNİN FARKINDA MISINIZ?

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI TANI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?