ÇERKEZKÖY`DE SİGARA DENETİMİNİN 2`İNCİSİ YAPILDI

ÇERKEZKÖY`DE SİGARA DENETİMİNİN 2`İNCİSİ YAPILDI

Çerkezköy genelinde `Dumansız Hava Sahası` denetiminin 2`incisi Kaymakam Atilla Selami Abban`ın öncülüğünde gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından 2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında `Dumansız Hava Sahası` denetimlerinin güçlendirilmesi için Çerkezköy`de belirli periyotlarla üst düzey yöneticiler ile yazılı ve görsel medya temsilcilerinin yer aldığı denetimler yapılmaya devam ediyor.

SİGARA DENETİMİNİN İKİNCİSİ YAPILDI

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak`ın katılımıyla ilçe genelinde eş zamanlı olarak sigara uygulaması yapıldı. Kaymakam Atilla Selami Abban, ?Kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmaya başlandığı 19 Temmuz 2009`dan bu yana önemli çalışmalar hayata geçirildiğini söyledi. Abban, `Dumansız Hava Sahası`  uygulamaları ile tütünle mücadelede önemli mesafe alınırken yeni dönemde de tütünle mücadelede mevzuat değişiklikleri, dumansız hava sahasının genişletilmesi, sigara içilmesi yasak kapalı alanlara yönelik denetimlerin artırılması, sigara kullanmayan personele pozitif ayrımcılık uygulamaları gibi birçok düzenleme yapıldığını, tütün kullanımının daha da azaltılabilmesi, başta çocuk ve gençlerin bu ürünlerden uzak kalmasını sağlayabilmek ve bunun sürdürülebilirliğine olanak sağlamak amacıyla, `Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2018-2023` tamamlandığını ifade etti.

İlçede kapalı mekanlarda denetimlerde bulunan Kaymakam Abban, "Tütünle mücadele kapsamında, yeni dönemde hayata geçirilecek uygulamalarla tütün ürünlerine talep, ulaşılabilirlik azaltılacak ve tütün kontrolünde koordinasyon izleme ve değerlendirmeleri yapılacak."dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM