SİGARA DENETİMİNDE TEBESSÜM ETTİREN SÖZLER

SİGARA DENETİMİNDE TEBESSÜM ETTİREN SÖZLER

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, `Dumansız hava sahası` uygulamaları kapsamında bugün ilgili birim amirleriyle birlikte ilçe merkezinde sigara denetimine çıktı. Denetimlerde bazı masalarda sigara paketi gören Kaymakam Abban`ın `Burada sigara mı iç

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, üst düzey yöneticilerle birlikte 2018-2019 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda ilçe merkezinde tütün kullanımı denetimi yaptı.

207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi amaçlı olarak Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, ilçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü İsa Altay ve ilçe sigara kontrol ekipleri ile sigara denetimine çıkarak sigaranın zararlı olduğu konusunda vatandaşı uyardı. Çerkezköy`de `dumansız hava sahası` denetimlerinin güçlendirilmesi amacıyla, denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Kaymakam Atilla Selami Abban, belirli periyodik dönemlerde denetimleri yapacaklarını belirtti.

DENETİMLER SIKLAŞACAK
Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi gibi kahvehane ve kafelerin yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere denetimlerde bulunan Kaymakam Abban,  ?Bu gün Tekirdağ Valimiz ve İlçe Kaymakamları olarak tüm il ve ilçe genelinde sigara kullanımıyla ilgili toplu yaşanan yerlerde, işletmelerde, kafelerde ve resteurantlarda sigara kullanımı ile ilgili denetim yapıldı. Biz de ilçemizde bu denetimleri yaptık.  Mevzuat çerçevesinde sigara içilmesi uygun olmayan yerler var. Bu konuyla ilgili ilçe sağlık ekiplerimiz, zaman, zaman emniyet, jandarma, kolluk güçlerimiz işletmelerde denetim yapıyor. Bu günde denetim konusunda yer alan arkadaşlarla beraber biz işletmelerimizi ziyaret etmek suretiyle bir farkındalık yaratma çalışması içine girdik. Bu kapsamda tespit ettiklerimiz işletmeleri ziyaret ederek hem işletme sahipleriyle, işletmede çalışan görevli arkadaşlarımızla ve orada bulunan vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz onlara mevzuatla ilgili tekrar hatırlatmalarda bulunuyoruz. Amacımız kamuoyunda bir farkındalık yaratarak bu mevzuatın etkin  bir şekilde ilçemizde uygulanmasını sağlamaktır? açıklamalarında bulundu.

İKİ İŞLETMEYE TUTANAK TUTULDU
Kaymakam Abban öncülüğünde yapılan denetimlerde iki işletme hakkında sigara kullanımıyla ilgili tutanak tutulurken, cezai işlemin önümüzdeki günlerde tatbik edileceği belirtildi. Bu arada, sigara kullanımına yönelik işletmelere en az 2 bin TL en fazla ise 10 bin TL ceza kesilebiliyor.

DENETİM EKİBİNİ TEBESSÜM ETTİREN SÖZLER
Kaymakam Abban`ın denetim yaptığı sırada çoğu mekanda sigara kullanımına rastlanmazken, bazı işletmelerde vatandaşların masalar üzerinde sigara paketi bulundurduğu gözlendi. Kaymakam Abban`ın `Burada sigara mı içiyorsunuz` sorusuna ilginç yanıtlar veren vatandaşlar, otururken sigara paketlerini masanın üzerine koyduklarını söylemesi denetim ekiplerinin tebessüm etmesine neden oldu. Denetimler sırasında kontrol edilen bazı nargile kafelerin de ruhsatları olup olmadığı kontrol edildi.

 



Anahtar Kelimeler:

ÇOSB KAPAKLI DEVLET HASTANESİ İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

GÖKSU’DAN BAŞKAN TAŞYASAN’A ANLAMLI HEDİYE

KALP HASTALIKLARINDA GİRİŞİMSEL YÖNTEMLER

LÖSEV’DEN LÖSEMİ VE KANSERLE MÜCADELE EDEN AİLELERE 50 BİN TL’LİK YARDIM ÇEKİ

ÇERKEZKÖYLÜLER DOĞA İLE KUCAKLAŞTI