ÇİFTÇİ ÜRETİM YAPMAKTA ZORLANIYOR

ÇİFTÇİ ÜRETİM YAPMAKTA ZORLANIYOR

SP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcılarından Hüseyin Erdem, üretim girdilerinin yüksek olması nedeniyle çiftçi ve köylünün üretim yapmaktan kaçındığını söyledi.

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Ege`nin ardından bu kez İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, yaptığı yazılı basın açıklamasında ekonomi ve tarımsal destekler hakkında konuştu. Erdem, "Doğal ürünlerin fiyatları aşırı derecede yükseltiş ve gıda ürünleri konusunda sanayi tipi üretime yönelinmiş bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılıkta meydana gelen çeşitli sıkıntılar, maliyetlerin yükselmesi ve işgücü teminindeki zorluklar bunun temel sebepleridir. Çiftçi ve köylülerimiz üretim yapmakta zorlanmaktadırlar."dedi.

TEMİZ VE SAĞLIKLI ÜRÜN BULMAKTA ZORLANIYORUZ

SP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Ege, önceki gün `Vergi` ve `Esnaf` hakkında açıklamalarda bulunurken, Hüseyin Erdem, "SGK" ve "Çiftçi ve tarım" destekleri hakkında açıklamalarda bulundu. SP İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, "Devletin ürün alım fiyatlarını yükselterek tarım ve hayvancılığa katkıda bulunması gerekmektedir. Organik ürünlerin yüksek değerler ile desteklenmesi gerekmektedir. Sanayi tipi üretim ile arz edilen besin maddeleri toplam sağlık kalitemizde büyük bir düşüşe sebep olmaktadır.Uzun yıllardır gıda sektöründe tecrübe sahibi bir insan olarak belirtmek isterim ki ; temiz ve sağlıklı ürün bulmakta çok zorlanıyoruz. Et ürünlerinde çok seçici davranmak zorundayız. Artık gıda ürünü seçimi için daha fazla mesai harcamak zorunda kalıyoruz."açıklamasında bulundu.

UCUZ ZANNETTİĞİMİZ ÜRÜNLER PAHALIYA GELMEKTEDİR

SGK ve Bağ-Kur primlerine değinen Erdem, "SGK?nın yirmi bir milyar TL açığı olduğu belirtilmektedir. Bu açık tamamen alt gelir grubuna yüklenmektedir. Aylık SGK primleri  ve esnafımızın ödediği bağkur olarak bilinen sağlık güvencesi miktarı kabul edilemez noktalara yaklaşmaktadır. Dolayısı ile devletimizin üzerinde büyük bir maddi yük vardır. Ucuza mal ettiğimizi zannettiğimiz gıda ürünler bize çok pahalıya gelmektedir."dedi.

HEM SAĞLIĞIMIZI HEM PARAMIZI KAYBEDİYORUZ

Bir çok ilaç ve sağlık ürünleri yurt dışından döviz karşılığında alındığını hatırlatan Erdem, "Çağımızda gitgide artan kanser gibi baş edilmesi zor hastalıkların ilaçları çok yüksek fiyatlara satılmaktadır. Tüketilen ilaçlar içindeki ithal ilaç payının yüzde otuz civarına ulaştığını üzülerek görmekteyiz. 2006 yılında bu pay yüzde on altı civarında idi. Bu ise ilaçların değer bazında toplam harcamanın yaklaşık yüzde altmışına tekabül ettiğini söyleyebiliriz.  Hem sağlığımızı hem paramızı kaybediyoruz. Yani ucuz gıda bize çok pahalıya gelmektedir."diye konuştu.

Erdem sözlerini şöyle tamamladı: "Devletimiz ürün alımlarında çiftçiye köylüye daha yüsek ödemeler yapmalıdır. Bize ilk anda yüksek maliyet gibi görünse de sağlık harcamalarımız azalacağı için uzun vadede fayda getirecektir. Çocuklarımız sağlıklı ve neşe içinde büyüyeceklerdir. Hepimizin en çok istediği de bu değil mi zaten?"

 



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN ÇETİN: ÇEF TRAKYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ VE POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

GENÇLERE 94 ÜLKEYLE TİCARET FIRSATI

SANAL ENFLASYON RAKAMLARI İLE ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, HALK DAHA DA YOKSULLAŞIYOR

MİNT CAFE VE RESTAURANT ÇERKEZKÖY’DE HİZMETE GİRDİ

MODEL FABRİKA KURULUMU HAKKINDA JAPONYA MERKEZLİ SMC TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜLDÜ