Gündem

Gündem Haberleri

TOP KAYMAKAMDA ABBAN`DA

TOP KAYMAKAMDA ABBAN`DA

Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı`nın başlattığı soruşturmada, top Kaymakam Atilla Selami Abban`a geçti. Savcılık, Belediye`deki sorumlular hakkında soruşturma için Abban`dan izin istedi.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hayvanseverlerin şikayeti üzerine başlatılan geçici hayvan barınağındaki hayvan ölümleriyle ilgili olarak sorumlular hakkında Kaymakam Atilla Selami Abban`dan `Soruşturma izni` istenildiği öğrenildi. Kaymakam Abban soruşturma izni verilirke, savcılık sorumlular hakkında adli işlemleri devam ettirecek.

BAŞSAVCILIK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Geçtiğimiz şubat ayında hayvanseverlerin yoğun şikayetleri üzerine Trakya Flaş Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Albez, bir yazı kaleme alarak bu şikayetler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Köşe yazısının ihbarını suç duyurusu kabul eden Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise Belediye`nin Geçici Hayvan Barınağı`nda yaşanan hayvan ölümleriyle ilgili inceleme ve soruşturma başlatmıştı. Aradan geçen sürede savcılık incelemelerinin ardından soruşturmayı derinleştirmek için memurlar hakkında Kaymakamlık`tan izin istedi.

HAYVANSEVERLER TEK TEK ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Genel Yayın Yönetmenimiz Albez`in suç duyurusu niteliğindeki yazısının ardından Başsavcılığın başlattığı soruşturmaya ilçedeki hayvanseverlerde dahil olmuştu. Hayvanseverler, Albez`e aktardıkları iddiaları bu kez tek tek savcılık soruşturması kapsamında emniyete ifade vermişti. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı`nın hassasiyetle üzerinde durduğu hayvan ölümleriyle ilgili soruşturmanın sorumlular hakkında iddianemenin tamamlanması ve soruşturmanın devam etmesi için Kaymakamlık`tan izin istediği öğrenildi.

MEMURLAR HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı`nda görevli devlet memurlarıyla ilgili işlem yapılabilmesi için Kaymakam Atilla Selami Abban`dan `Soruşturma izni` istenildiği öğrenildi. Kaymakam Atilla Selami Abban, sorumlu memurların hayvan ölümleriyle ilgili soruşturulmasına izin verirse, savcılık makamı adli işlemleri derinleştirerek belediye görevlileri hakkında soruşturmayı tamamlayacak.

HAYVANSEVERLER BARINAKTA HAYVAN KATİLAMI YAPILDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

Bu arada, Çerkezköy`deki hayvanseverler, Çerkezköy Belediyesi`nin Geçici Hayvan Barınağı`nda sokak hayvanlarının barınak görevlileri tarafından itlaf edilerek, araçlarla başka yerlere taşındığını iddia etmişti. Hayvanseverler, sorumlular hakkında Kaymakam Atilla Selami Abban`dan `Soruşturma izni` istenilmesi karşısında, "İnşallah adalet yerini bulur. Ağızsız dilsiz hayvanları katledenler sayın Kaymakamımız`ın vereceği izinle soruşturulur, hakikatler yargı tarafından ortaya çıkartılır. Biz bu soruşturmanın devam edeceğine inanıyoruz. Ağızsız dilsiz bu hayvanların kimse sahipsiz olduğunu düşünmesin. Burada adalet yerini bulmazsa, o ağızsız dilsiz hayvanların ahını ödemek zordur." ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?