10 SAAT SÜREYLE SOKAĞA ÇIKABİLECEKLER

10 SAAT SÜREYLE SOKAĞA ÇIKABİLECEKLER

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması biraz daha esnetilerek, 10.00 ile 20.00 saatleri arasına getirildi.

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan açıklamada İl Umum Hıfzıssıhha ve Pandemi Kurulu kararı ile 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının esnetildiği bildirildi.

10.00-20.00 SAATLERİ ARASINDA SOKAĞA ÇIKABİLECEKLER

Valilikten yapılan açıklamada, Koranavirüs salgını ile mücadele kapsamında? İçişleri Bakanlığı?nın 5762 Sayılı Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 4 Nolu Kararı ile risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirilmiş, İçişleri Bakanlığı?nın 9138 Sayılı Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 51 Nolu Kararı ile söz konusu kısıtlama esnetilerek her gün 10.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkabilmelerine karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Dün Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında İl Pandemi Kurulu`nda alınan kararla ilgili yapılan açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen kısıtlama esnekliğinin uyulması gereken kurallar kapsamında geçerli olduğu da belirtildi. Aksi takdirde adli işlem yapılacağına dikkat çekildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

KURALLARA UYMAYANLARA ADLİ İŞLEM YAPILACAK

"Tekirdağ İlimizde hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranının dikkate alınarak 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceklerine,          

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına,

Yukarıda belirtilen çerçevede alınan kararların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282?nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması, işbu kararlar oy birliği ile alınmıştır."

 



Anahtar Kelimeler: