Gündem

Gündem Haberleri

BELEDİYE İCRALIK!

BELEDİYE İCRALIK!

Bugün öğlen yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediyesi`nin icralık olduğunu hatırlatarak, "Ben söylemek istemiyorum ama zorla CHP`li başkan zorla konuşturuyor. Şu anda bele

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediyesi Başkan Adayı Süleyman Kozuva seçime üç gün kalarak gazetecilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kozuva, "Ben vurma politikası izlemedim. Vurma taraftarı değilim. Yapsaydım bunları mitinglerde söylerdim. Ben söylemek istemiyorum ama CHP`li başkan zorla konuşturuyor. Şu anda belediye icralık.Siz ona bunları sorun."dedi.

BEYZADE`DE GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Bugün öğlen yemeğinde Çerkezköy`deki Beyzade Restorant`da gazetecilerle bira araya gelen Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ak Partili Süleyman Kozuva, sorularını yanıtladı. AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök`ün de katıldığı yemekte gazetecilerle sohbet edip, sorularını yanıtlayan Süleyman Kozuva, "Ben vurma taraftarı değilim. Mitinglerimde projelerimi hep anlattım. Ama CHP`li başkan her mitinginde haksız yere bize çattı. Hepsinin cevabını da aldı. İthal danışman dedi, kendisinin 5 yıldır ithal danışman getirdiği ortaya çıktı. Dere ıslahı dedi. DSİ`nin dere ıslahına sahip çıktığı belgeleriyle ortaya çıktı. Ne dediyse altında kaldı."diye konuştu.

YÜZDE 58 VE ÜZERİ

Gazetecilerin "Anketler ne durumda" sorusuna karşılık veren Kozuva, "Ben anketlere bakmıyorum. Biz kazanacağız diyorum.  Başladığımız gündeyim. Yüzde 58 demiştim. Aynı yerdeyim. Yüzde 58 ve üzeri oy alacağız. Biz kazanacağız. Çerkezköy`e hizmet gelecek. CHP`li başkan döneminde Çerkezköy geri gitti. Biz 5 yılda 20 yıl ileri götüreceğiz. Bu yüzden biz kazanacağız. Çerkezköy`e hizmet gelmesi için biz kazanacağız."ifadelerini kullandı.

BELEDİYE İCRAALIK

Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay`ın mitinglerden sorduğu soruların hatırlatılması üzerine konuşan Süleyman Kozuva, "Ben vurma politikası izlemedim. Dikkat ederseniz, onun sorularına cevap da vermiyorum. Ama son bir kaç sorusu zoruma gittiği için cevapladım. İthal danışman dedi. Biz onun Muğla`dan getirdiği danışmanı biliyoruz. Şu an seçim üzeri, bu danışman belediyeden maaş alıp, ona hizmet vermiyor mu? Veriyor. Ee bu niye o zaman ithal danışman diye bize konuşuyor. Danışmanlarımızın parasını biz veriyoruz. O belediyeden ödetiyor. Öyle değil mi? Bakın siz şunları yazın. Şu anda 865 bin TL`lik AML Yemek, Belediye`yi icraya vermiş. 3`ncü ayın 15`inde 250 bin TL`lik fatura var. Yine belediyeyi icraya vermişler. Bu arkadaş borçlu belediye aldım demedi mi? Şimdi 100 bin TL borcu var. 64 binini açıkladılar.O borç aslında 100 bin TL. Açıklayamıyor. Şimdi çalıştığı için belediyenin borcu olduğunu söylüyor. Peki, devir alırken belediyenin borcu varken o zaman neden `Çalıştığı için borçlu belediye devraldım` demiyor."dedi.

EGOSU YÜKSEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile 3,5 yıl kavgalı olduğunu hatırlattığı Vahap Akay`ı "Egosu yüksek" diye tanımlayan Kozuva şöyle devam etti: "Bu arkadaşımız kendi partisinden olan Büyükşehir Başkanı`yla üç buçuk yıl kavga etti. Egosunu yenemediği için Çerkezköy için bir şey isteyemedi. Su fiyatları düşsün diye talepte bulunamadı."diye konuştu.

HALK İÇİN YAPILIR OY İÇİN DEĞİL

Belediye Başkanı Vahap Akay`ın bugüne kadar "Halk için" bir hizmet yapmadığını savunan Kozuva, "Biz biliyoruz. Bundan 6 ay önce 50-60 müteahhit toplanıp CHP`li belediye başkanına gitti. İmar harçlarının indirilmesi için. `Ben bütçemi yaptım, sizinle uğraşamam` dedi. Ama bugün ne yaptı. Kızılpınar mitinginde CHP`li başkan demiş ki `Beni seçim geldiğimde gelecek yıl imar harçlarını düşüreceğim.` Başkan hizmet halk için yapılır. Oy için yapılmaz. Şimdi oy zamanı olduğu için 6 ay önce yapmadığını yapacağım diyorsun. Bunu halk, müteahhitler anlamıyor mu? Tabii ki anlıyor. Vatandaşı düşünüyorsan, vatandaş için yapacaksın."dedi.

BEN YURT DIŞINDAYDIM

Gazetecilerin soruları üzerine Termik santral konusuna giren Kozuva, "Termik santral bitmiştir. Yapılmayacak. Defalarca söylendi. Ticaret ve Sanayi Odası`nın konferans salonunu termik santral toplantısına vermişiz. O benim elimde mi? O gün ben o salonda mıydım? Yurt dışındaydım. Konferans salonu herkese açık. İsteyen herkes orada toplantı yapabiliyor. Müracaat ettiğinde konferans salonunu kullanabilir. Belediye Başkanı bir toplantı yapacağı zaman o da yapabilir. Ben şimdi bunları mı anlatayım. Bunlar boş şeyler. Kimse bunlara itibar etmiyor. Bu yüzden dikkat ederseniz mitinglerde cevap vermiyorum."

EYT`Yİ NASIL ÇÖZECEK

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Kozuva, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi sayın CHP`li başkan EYT`lileri kullanıyor. Ya EYT`lilerin isteğini Vahap Akay nasıl yerine getirecek? Alıyor onları mitinglere götürüyor. Ben EYT`lilerin yanındayım. Demekle olmuyor. Hadi çözsün sorunlarını. Bunları kullanmaya gerek yok. Devletimiz büyük. Sorunları devletimiz çözüyor. "diye konuştu.

HİZMET İÇİN AK PARTİ

Çerkezköy`ün hizmet görmesi için Cumhur İttifakı`nın kazanması gerektiğini söyleyen Kozuva, "DSİ burada ıslah yaptı. Sayın CHP`li Başkan ona da sahip çıktı. Ben yaptım dedi. Burada işte belgeleri var. 2012`de protokol imzalanmış. CHP`li başkan derenin temizliğini dahi yapmamış, ıslahına sahip çıkıyor. Pınarça deresinin ıslahını DSİ yapmış. Derenin temizlik, bakım, koruma işi protokole göre belediyeye bırakılmış. Ama bugüne kadar 4 senedir onu da yapmamışlar. Devletimiz elbette bu hizmetleri yapıyor. CHP`li belediye diye ayırt etmiyor. Ancak biz geldiğimizde daha fazlasını yapacağız. Herkesin çocuğu var. Çocuklarını sever.  Kardeşlerinizin çocuğu da var. Öyle değil mi? Onları da seversiniz. İnsan onları da sever. Ama önce can."ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL