PLASTİĞİ GETİR BEZ TORBAYI GÖTÜR

PLASTİĞİ GETİR BEZ TORBAYI GÖTÜR

Çerkezköy?de ?Sıfır Atık? projesi kapsamında ?Plastiği getir bez torbayı götür` adlı projenin protokolünü imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi`ne destek olmak amacıyla Çerkezköy`de ?Plastiği Getir, Bez Torbayı Götür? adlı proje başlatıldı. Projenin protokolü dün imzalandı.

ÇERKEZKÖY`DE SIFIR ATIK KAMPANYASI

İlkokullarda startı verilen proje kapsamında öğrenciler getirdikleri plastik şişeler yerine bez torba verilecek projede Çerkezköy Kaymakamlığı?nda protokol imzalandı. Protokol imza törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kıroğlu ile Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Murat Sütçü katıldı.

İLK OKULLARDAN BAŞLADI
Proje hakkında bilgi veren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ?Sıfır Atık? projesine destek olmak amacıyla Çerkezköy?de de böyle bir proje başlattıklarını belirtirken, bez çanta kullanımı ve plastiğin doğaya atılmaması bilincini aşılamayı hedefleyen projede `Plastiği Veriyoruz, Doğayı Alıyoruz` sloganıyla hareket ettiklerini kaydetti. Gümüş,  "1,5 litre 7 tane pet şişe ile 5 litre üstü 5 tane plastik şişeyi okula getiren bu bez çantalardan alabiliyor. Bilinci temelden verebilmek adında şimdilik ilkokul seviyesinde başlatılan projeye 12 bin öğrenci dahil olduğunda haziran sonunda doğadan geri çekilmesi amaçlanan pet şişe sayısı 25 bin olarak hedeflendi."dedi.

AMAÇ PLASTİĞİN ÇEVRE KİRLİLİĞİNE NEDEN OLMAMASI
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ise, Çevre ve Şehircilik bakanlığının yürütmüş olduğu sıfır atık projesine katkı sağlayabilmek amacıyla Çerkezköy`de de ?Plastiği Getir, Bez Torbayı Götür? adlı projenin paralel olarak yürütüleceğini dile getirdi. Yılbaşı`ndan bu yana marketlerde satılan plastik poşetlerin yerine bez torbaların kullanılabileceğini ayrıca plaj çantası olarak da kullanılabileceğini söyleyen Kaymakam Atilla Selami Abban, amacın tamamen petrol türevi olan doğada çözünmeyen plastiğin toplanarak çevre kirliliğine neden olmaması ve ekonomiye geri kazandırılması olduğunu belirtti. 

DİĞER KAMU KURUMLARINA DA YAYILMASINI İSTİYORUZ

 Projenin işleyişi ve plastiğin geri dönüşümü hakkında bilgiler veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tohumcu ise projenin pilot olarak ilk okullarda başladığını ancak tüm kurumların destek verebileceğini belirterek, "Çalışmanın orta okullara, liselere, üniversitelere, diğer kamu kurum ve kuruluşlara da yayılmasını istiyoruz. Bu konuda Çerkezköy Kaymakamlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne ve Halk Eğitimi Merkezi?ne teşekkür ediyorum.?  
 



Anahtar Kelimeler:

PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR