Gündem

Gündem Haberleri

NEDEN HUMA KUŞU?

NEDEN HUMA KUŞU?

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi`nin başarılı öğrencileri Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Ahmet Çetin ve Başkan Yardımcısı Seval Çetin`i ziyaret ederek HUMA Havacılık Kulübü tişörtlerini hediye etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü`nün Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrencilerden anlamlı ziyaret.

BİLİM IŞIĞINDA GELECEĞE GENÇ BAKIŞ

 Fen Liseleri III.Ulusal Öğrenci Kongresi`ne katılarak 81 ilden 81 proje arasından ilk 18 projeye girerek Tüek Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde yapılan uygulamalı eğitime katılmayı hak kazanan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi okul idaresi, öğrenciler Şeyma Çapraz, Ömer Bedirhan ve Hüseyin Bakican Aksoy Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin Bey ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin`e ziyarette bulunarak HUMA Havacılık Kulübü tişörtlerini hediye etti.

HUMA`YI NEDEN TERCİH ETTİK

Ziyaret sırasında Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencilerinden Ömer Bedirhan, ?Okulumuz fizik öğretmeni Selçuk Özel liderliğinde 10 kişilik öğrenci ekibiyle Türk Hava Kurumu Uçuş Eğitim Merkezinde 2018 yılının ağustos ayında 11 günlük RC model uçak kursuna katıldık. Kamp süresince sistemli ve disiplinli çalışmalarımız uçuş okulu yetkililerinin dikkatini çekti. Uçuş okulu pilotları ve eğitmenlerinin telkinleriyle Çerkezköy ilçemize hitap eden, gençlere havacılığı ve mühendisliğini tanıtacak bir kulüp altında çalışmalar yürütmeye karar verdik. Kulüp ismi ve logosu olarak Huma Kuşunu tercih ettik. Huma Kuşu`nun anlamı Türkler için oldukça önemli çünkü Huma kuşunun daima yükseklerde uçtuğuna, asla yere inmediği, talih kuşu olduğu ve bolluk bereket getirdiğine inanılır."dedi.

GÖZÜMÜZÜ YÜKSEKLERE DİKTİK

Çerkezköy`de havacılığa gönül veren gençler olarak ideallerini anlatan Bedirhan, şöyle devam etti: "Bu da biz Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri ve HUMA Havacılık Kulübünün gözünün daima yükseklerde olduğunu simgeler. HUMA isminin vizyonel olarak bir açılımı var. Havacılık, Uzay, Mühendislik, Ar-Ge. Biz Çerkezköy?de Havacılığa gönül veren gençler olarak gözümüzü hep yükseklere diktik. Vizyonumuz üç temel hususa dayanıyor. Çalışmak, çalışmak, çalışmak"

Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin Hanım, Okul idarisini ve HUMA kulübü öğrencilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

 



Anahtar Kelimeler:

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ