SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ FİNALDE

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ FİNALDE

Teknofest İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması`da bir kez daha başarılı olan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi, Gaziantep`te düzenlenecek olan final yarışmasına katılmayı hak etti.

Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi`nin de aralarında olduğu Türkiye 1`incileri TEKNOFEST`te... Teknofest İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması`nda Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Bükre-Rov takımı kritik tasarım raporu aşamasında elde ettiği Türkiye 5`inciliğinin ardından tasarladıkları su altı aracı ile sızdırmazlık ve hareket kabiliyeti aşamasını da başarıyla geçerek Gaziantep?te düzenlenecek olan final aşamasında mücadele etmeye hak kazandı.

Liseler arasında ilk defa düzenlenen TÜBİTAK 1.Liseler Arası İHA Yarışması Sabit Kanat Kategorisi`nde Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Polaris Takımı Kritik Tasarım Raporu Aşaması`nda en yüksek puan alan takımlar arasına girerek Türkiye birinciliği elde etti. Tasarladıkları İHA?nın uçuş ve hareket kabiliyeti aşamasını başarıyla tamamlayan Polaris Takımı  finallerde mücadele etmeye hak kazandı. Okul Müdürü Fahrettin Karaman Fizik öğretmeni Selçuk Özel ve öğrencilerini tebrik ederken, "Bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Hayırseverimiz Seval - Ahmet Çetin çok teşekkür ederim." dedi. Dereceye giren pojelerin yaklaşık 20 bin TL maliyetinde olduğu belirtildi.



Anahtar Kelimeler:
Yorum Yazın

SERVİSÇİ ESNAFI RAYİÇ BEDELİN ALTINDAKİ TEKLİFLERDEN ŞİKÂYETÇİ

ÇERKEZKÖY TSO 30 ADET MEYVE FİDANI DİKTİ

TEKİRDAĞ’DA EŞİTLİĞE GİDEN YOLUN 91. YILI KUTLANDI

Edirne’de polis eşleri tek yürek oldu, tüm ürünler tükendi

EDİRNE’DE FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINAN 6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ