CUMHURBAŞKANI İÇİN CHP`Lİ ÖZKOÇ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CUMHURBAŞKANI İÇİN CHP`Lİ ÖZKOÇ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan adaylarından Serdar Barkın, CHP`li Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan`a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan aday Serdar Barkın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan?a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Partililer`in CHP`li Engin Özkoç`a tepkisi sürüyor. Bugün Çerkezköy Adliyesi`ne giden Serdar Barkın, Cumhuriyet Başsavcılığı`na CHP`li Engin Özkoç hakkıda suç duyurusunda bulundu. Serdar Barkın, suç duyurusunda bulunduğu dilekçesinde şunlara yer verdi:

"4 Mart 2020 tarihinde CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ı çirkin sözlerle hedef almıştır. Bu durum
vatandaş olarak bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Herkes farklı da olsa eleştiri kabilinden görüşlerini ortaya koyabilir ancak basit, alelade, seviyesizce, alçakça ifadeler, hakaretler siyaset değildir, ifade hürriyeti ile bağdaştırılamaz. Özellikle Anayasa`nın 104. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti`ni ve Türk Milletinin birliğini temsil eden, seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan?a karşı basit, alelade hakaretlerin TBMM çatısı altında yeri yoktur. Bu bakımdan bu ifadelerle basın toplantısı yapan CHP Milletvekili Engin Özkoç?u esefle kınıyoruz. Mevcut durum milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavır olduğundan, bu tahrikkar hareketlere ve hakaret içeren ifadelere karşı, Cumhurun başı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan iftira, hakaret, tezyif, tahkir ve diğer işlenmiş suçlardan dolayı, Cumhuriyetin savcılarının harekete geçmesi için suç duyurusunda bulunuyoruz." 

Suç duyurusunda bulunan Barkın, "Türkiye Cumhuriyeti`nin seçilmiş Cumhurbaşkanına çirkin ve ahlaksız sözler sarfeden Engin Özkoç`a karşı oy veren vermeyen herkes gerekli tepkiyi göstermelidirler."dedi.

 



Anahtar Kelimeler:

KAPAKLI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINI TAMAMLADI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR BAKAN ŞİMŞEK’E SESLENDİ

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK