Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü?ne bağlı Sağlık İşleri Birimi, Saray?ın yaz aylarında en büyük sıkıntı yaşadığı sivri sinek sorunu ile açıklamada bulundu.
Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü?ne bağlı Sağlık İşleri Birimi yaşanan sivri sinek sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada: ?Sivrisineklerin üreyebilmesi için sulak alanlara ve suya ihtiyaç vardır. Sivrisinek, yumurtalarını suya bırakır ve bunun neticesinde üremesini sağlayan larvalar oluşur. Dokuz gün içinde larva, uçkun haline geçer.Sivrisinek mücadelesi sulak alanların ilaçlanması ve sulak alanların kurutulması ile olur.Bölgemizde sivrisinek ile mücadelenin ilk adımı olan larva ilaçlaması,Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bahar aylarında düzenli olarak yapılmıştı.?dedi.
Yazılı açıklamanın devamında, ?Saray Belediyesi olarak biz de her yıl olduğu gibi uçkun ilaçlaması (gece dumanla yöntemiyle ilaçlama) yapıyoruz. Sivrisinekle mücadelede yaşanan aksaklığın kaynağında Haziran ayı boyunca her gün nerdeyse hiç aralıksız yağan sağanak yağışların etkisi bulunuyor. Haziran ayının en az yarısı boyunca metrekareye 50 kilogramdan fazla yağış düştü. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü?nün verilerine göre , Saray İlçesi olarak yıllık yağışımızın yarısı kadar miktar son iki ayda aldık. Son 82 yılın en yağışlı Haziran ayını yaşamamızın etkisiyle larva süreci uzadı. Dolayısıyla, bahar aylarında eksiksiz yapılan larva ilaçlaması da etkisini yitirmiş oldu .Öte yandan,yağmur yağışı esnasında uçkun ilaçlaması da etkisiz olacağı için Haziran ayının büyük bölümünde uçkun ilaçlaması yapma şansı olmadı. Bu süreçte sadece ilçemizde değil,Trakya genelindeki hemen hemen her yerde aynı sorun yaşandı.?açıklamasına yer verildi.