SARAY BELEDİYESİ PERSONELİ PROBLEMLERİ NASIL ÇÖZECEĞİNİ ÖĞRENDİ

SARAY BELEDİYESİ PERSONELİ PROBLEMLERİ NASIL ÇÖZECEĞİNİ ÖĞRENDİ

Saray Belediyesi yönetici personeline `Problem Çözme Tekniği` konusunda eğitim verdi.

Kurumsallaşma sürecinde hızla yol alan Saray Beediyesi yönetici personeline Ali Osman Yaşar  tarafından `Problem Çözme Teknikleri`  konulu eğitim gerçekleştirildi.

KAYNAKLARI VERİMLİ KULLANMA

Belediye Personeline `Problem Çözme Tekniği` konusunda düzenlenen eğitimde konuşan Ali Osman Yaşar, "İster kamu, ister özel şirket olsun, hizmet  veya  ürün üretilen her yerde müşteri kavramı vardır ve  bu da önümüze  israf kavramını çıkartır. İşte bu nedenle kuruluştaki yapılanmayı gerçekleştirirken vatandaşı dikkate alarak hareket edersek, vatandaş için neyin değer olduğunu öğreniriz. Bu anlayış ile yola çıkarsak hizmetlerimizi üretirken; hizmet sunduğumuz vatandaşların beklentilerini ve taleplerini dikkate alırız. Bu hizmetleri  yerine getirirken de kıt olan kaynakların verimli kullanılması ve israfların önüne geçilmesini sağlarız."dedi.

Gerçekleştirilen eğitimde; globalleşme ile birlikte vatandaşın beklentilerinin nasıl değiştiğini, bu beklentileri karşılayabilmek için kurum personelinin nasıl bir değişim süreci içerisinde olması gerektiğini anlatan Yaşar, bu süreci yönetmek için aslında her şeyin insanın kendisi ile başladığı,  bunun  içinde nasıl bir süreç ve tekniklerin izleneceği üzerinde durulan, karşılıklı katılım atmosferinin hakim olduğu bir eğitim ortamı oluşturulduğunu kaydetti.  

EĞİTİMİN İÇERİĞİ 

Eğitimin interaktif kısmında balonlar ile oynanan oyunda ekip ruhunun iş hayatı üzerindeki pratikliği ve ikili iletişimin çalışma ortamındaki verimi arttırmasını deneyimlemek adına balonlar metafor görevi gördü. Personelin yardımlaşarak yapılabilecek şeyleri bireysel üstlenmeye kalktığında fazladan enerji ve zaman harcaması gerektiğini deneyimleyerek öğrenmiş olduğu eğitim; değişimi, değişime ayak uydurabilmek adına içsel motivasyonu nasıl yüksek tutulacağını, kendinizi yeni çağa nasıl entegre edeceğinizi anlatan, bireyin içsel olarak kendini sorgulamasını sağlayan ve en önemlisi harekete geçmesi için ışık yakan bir içeriğe sahipti.

 



Anahtar Kelimeler: