NKÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ?PROPOLİSLİ SAKIZ? ÜRETTİ

NKÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ?PROPOLİSLİ SAKIZ? ÜRETTİ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi viral ve bakterial enfeksiyonlara karşı koruyucu potansiyeli bulunan ?Propolisli Sakız? üretti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi viral  ve bakterial enfeksiyonlara karşı koruyucu potansiyeli bulunan ?Propolisli Sakız? üretti.

ARI ÜRÜNÜ OLAN PROPOLİSİ KULLANARAK PROPOLİSLİ SAKIZ ÜRETTİ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Palabıyık, NKÜ Teknopark`da faaliyet gösteren bir firma bünyesinde antibakteriyel, antiviral, antifungal ve antienflamatuar içeriğinin yanı sıra pek çok farklı rahatsızlık için de önleyici ve tedavi edici özelliği bulunduğu bilinen bir arı ürünü olan propolisi kullanarak propolisli sakız üretti. 

Bu ürünün en önemli özelliği vücudumuza hastalıkların ana giriş yeri olan ağzımızda sakızla beraber propolisin daha uzun tutulması ve antiviral özelliğinden daha fazla faydalanılmasıdır. İkinci özelliği ise dil altından, yanak iç derisinden yararlı maddelerin direkt kana karışarak propolisin biyoyararlanımının yüksek olması ihtimalini de artıracaktır.

PROPOLİSLİ SAKIZIMIZIN FORMÜLÜ ULUSLARARASI PATENTLİDİR

Doç. Dr. İbrahim Palabıyık konuyla ilgili olarak, Covid-19 salgını sürecinde doğru beslenmenin yanında bağışıklığı destekleyici, doğal, antiviral, güçlü antioksidan maddelerin kullanılmasının yararlı olduğunu ve bunların başında propolisin geldiğini söyledi. Doç. Dr. İbrahim Palabıyık, ?Propolisli sakızımızın formülü uluslararası patentlidir. Formül, titanyum dioksit, tatlandırıcı, renklendirici ve yapay aroma içermemektedir. Ayrıca Propolisin acı tadı sakız sayesinde kesinlikle hissedilmemektedir. Tüm bu yönleriyle ürünün herkes tarafından çok sevilerek tüketileceğini umuyoruz? şeklinde konuştu.