TSD`DEN USULE UYGUN OLMAYAN GENEL KURUL...

TSD`DEN USULE UYGUN OLMAYAN GENEL KURUL...

Yaklaşık bir ay kadar önce TSD Genel Merkezi tarafından görevden alınan Çerkezköy Şubesi için Olağanüstü Genel Kurul İlanı verildi. Önümüzdeki cumartesi günü yapılacak kongrenin ikincisi için tarih yazılmaması kafaları karıştırdı!

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi Olağanüstü Genel Kurul yapacak. Bu cumartesi günü yapılacak kongre için TSD Genel Merkezi`nin web sitesinde ilan verildi.

ÇETİNKAYA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Yaklaşık bir ay kadar önce görevden alınan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetiminin yerine üç kişiden oluşan Girişim Kurulu atanmıştı. Bu kurul tarafından bir ay sonrası için derneğin genel kurul çağrısı yapıldı. TSD Çerkezköy Şubesi`nin yeni yönetimini belirleyecek olağanüstü genel kurul için Genel Merkez web sitesinde duyuru yapıldı.

BİN 400 ÜYESİ VAR

Genel Kurul ilanında 27 Nisan Cumartesi günü saat 13.00`te dernek binasında yapılacağı belirtilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı`nın ikinci toplantı tarihine yer verilmedi. İlk toplantıda bin 400 üyesi bulunan derneğin genel kurul yapmasının zor olduğunu belirten TSD Çerkezköy Şubesi`nden bazı üyeler, "İlk toplantının yapılması zor. Çünkü 701 üye toplanması gerekiyor. Ama ikinci toplantıda çoğunluk aranmaksızın genel kurul yapılabiliyor. Kimse aday olmasın diye ikinci toplantı tarihi yazılmamış. "iddiasında bulundular.

BAŞKANLIK İÇİN İKİ ÜÇ ADAY ÇIKABİLİR

Genel Kurul`un ilk toplantıda yapılamayacağını öne süren bazı dernek üyeleri, ikinci toplantıda aday olacak iki üç isim bulunduğunu belirterek, "Başkanlık için iki üç isim çıkabilir. Hatta yönetim listesi yapanların olduğunu da duyduk. Ancak, toplantıyla ilgili kesin bir tarih olmadığı için de aday olmak isteyenlerin kafası karışık."diye konuştu.

USULE UYGUN DEĞİL

TSD Genel Merkezi tarafından 19 Nisan tarihinde ilan edilen Çerkezköy Şubesi`nin Olağanüstü Genel Kurulu için ikinci toplantı tarihinin boş bırakılması İçişleri Bakanlığı`nın resmi gazetede yayımlanan dernek yönetmeliği  `Çağrı usülü`ne uygun değil.

TSD Genel Merkezi tarafından ikinci toplantı tarihi verilmeden yapılan genel kurul ilanı şayet gerçekleştirilirse, usule uygun olmadığı için iptal edilmesi ve ayrıca da dernek yöneticilerine para cezası uygulanacağı yine yönetmelikte belirtiliyor.

DERNEKLER YÖNETMELİĞİ`NE GÖRE ÇAĞRI USULÜ

Dernekler Yönetmeliği Madde 14`e göre çağrı usulü şöyle düzenlenmiş:

Yönetim kurulu, dernek tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler, en az onbeş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek veya  yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz.

Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.

Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.

PARA CEZASI VE İPTAL

Dernekler Yönetmeliği`nin 32 maddesinin b fıkrasında ise şu hükümler yer alıyor: Genel kurulu süresinde toplantıya çağırmayan, genel kurul toplantılarını kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak veya dernek merkezinin bulunduğu veya tüzüğünde belirtilen yer dışında yapan dernek yöneticilerine beş yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Mahkemece, kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak yapılan genel kurul toplantılarının iptaline de karar verilebilir

 

İŞTE O İLAN

TSD Genel Merkezi`nin, www.tsd.org.tr adlı web sitesinde yaptığı genel kurul ilanı şöyle:

TSD Çerkezköy Şube Olağanüstü Genel Kurul İlanı !

Merkez Yönetim Kurulunun 27.03.2019 tarihi 64 sayılı yazı ile TSD Çerkezköy Şubesine Girişim Kurulu Olarak atanmış idik.

İlgili ve yönetmelikler çerçevesinde Şubemiz ?in Olağan Üstü Genel Kongrenin 27.04.2019 saat: 13:00?da dernek merkezinde aşağıda belirtilen gündem ile yapılmasına

Çoğunluk sağlanamadığı durumda 2 nci toplantının ????. Tarihinde aynı adres ve aynı saatte çoğunluk gözetilmeksizin yapılmasına üyelere duyurunun yapılmasına karar verildi.

 Gündem  :

1.Açılış,Saygı duruşu, İstiklal Marşı

2.Divan heyetin seçimi

3.Yeni dönem Başkan, Yönetim, Denetim, Disiplin asil ve yedeklerin seçimi

4.Dilek ve temenniler

5.Kapanış

 



Anahtar Kelimeler:

5 ATM’Yİ SOYMAK İSTEYEN HIRSIZ: PİŞMANIM

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU