Politika

Politika Haberleri

VERGİ ARTIRMAK ÇÖZÜM DEĞİL!

VERGİ ARTIRMAK ÇÖZÜM DEĞİL!

Esnafın durumunun iyi olmadığını söyleyen SP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Ege, "Hükümet , sorunların tek çözümü olarak vergiyi artırmak yerine üretim ve istihdamı artıracak çözümler üretmelidir."dedi.

Saadet Partisi (SP) Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Ege, yaptığı yazılı açıklamayla ekonominin iyi olmadığını söyledi. Ege, esnafın artan kira, elektrik, su, doğalgaz gibi temel giderler nedeniyle zorda olduğunu belirterek, "Evet , ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir ve bize de bir miktar zorluk tabii ki düşecektir. Fakat bu zorluklar dayanılmaz bir noktada olmamalıdır. Hükümet , sorunların tek çözümü olarak vergiyi artırmak yerine üretim ve istihdamı artıracak çözümler üretmelidir. Vergi artırmak çözüm değildir. Halkın cebinde parası bittiği gün artık devletimiz ne şekilde gelir elde edebilir? Vatandaşlarımız her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Bir çok zorluğa katlanmaktadır. Velhasıl aziz milletimiz görevini fazlası ile yapmaktadır." dedi.

ESNAFIN İŞLERİ İYİ DEĞİL

SP İlçe Başkan Yardımcısı Ege`nin açıklamasından satır başları:

Esnafımızın işleri yeteri kadar iyi değildir. Kira , elektrik , vergi ve benzeri giderler zorlukla karşılanma noktasına gelmiştir. Unutmayalım ki esnafımız okul , cami gibi toplumun ortak kullanımı için yapılan bir çok yapıya en çok destek olan insanlardır.  Bir çok esnafımız gizlice fakir fukaraya yardım etmektedir. Gelirinde  düşüş olan esnafımızın da  doğal olarak bu yardımları yapması daha da zorlaşmıştır. Sportif faaliyetlere yaptıkları sponsorluk  ve para yardımları durma noktasına gelmiştir.

MADDİ SIKINTILAR GERGİNLİĞE SEBEP OLUYOR

Maddi sıkıntılar toplumda gerginliğe sebep olmaktadır. Alacak verecek meseleleri yüzünden istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Ekonomik sorunlar evlerde huzursuzluğa sebep olmaktadır. Özellikle esnafımızın yaptığı gizli yardımlar toplumsal kaynaşmayı arttırmakta iken , şimdi fakir fukara kendisine uzanan yardım ellerinin azaldığını gördükçe üzüntüye düşmektedir.

HÜKÜMETTEN  ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Hükümetin acil bir şekilde bu sorunları çözmesini beklemekteyiz.  Akaryakıt , elektrik , su , doğalgaz gibi sanayinin temel kaynaklarındaki yüksek vergiler ürün fiyatlarının yükselmesine çalışanların ise gelirlerinin azalmasına sebep olmaktadır. Vatandaşın emeği , üretimi , alın terinin karşılığı faize ve dolaylı vergilere gitmektedir. Son yıllarda stadyumlara, hipodromlara aktarılan kaynakların tarıma , hayvancılığa ve sanayiye aktarılması gerektiği kanaatindeyiz. Ülkemize fayda vermeyecek hiçbir yatırımı doğru bulmuyoruz.

DÜNYANIN E ZENGİN ÜLKESİ

Ülkemiz tabii kaynakları ile , yer altı ve yerüstü kaynakları ile dünyanın en zengin ülkesidir. Verimli topraklarımız , su sıkıntısı olmayan ve çalışkan insanları ile müreffeh bir ülke olacak imkanlara sahibiz. Gençlerimiz çalışmaya teşvik edildiği takdirde büyük işler başarabilecek yetenektedirler.

80 YIL ÖNCE ÜRETİYORDUK!

Bundan seksen yıl kadar önce modern uçaklar üretebilen, altmış yıl evvel ise yerli otomobili yapabilmiş  bir ülkeyiz. Çok değil daha yirmi yıl kadar önce son derece ileri teknolojilere sahip cep telefonlarını mühendislerimizin önemli çalışmaları ile kendi ülkemizde yerli ve milli olarak üretiyorduk. İnsanlarımız çok zeki ve yeteneklidirler. Çok kıymetli mühendislerimiz ve uzmanlarımız vardır. Bu imkanlar doğru kullanıldığı takdirde dünyaya bizim yön vermemiz kaçınılmaz olacaktır..



Anahtar Kelimeler:

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ