VALİ YILDIRIM: TÜM ROMANLARIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

VALİ YILDIRIM: TÜM ROMANLARIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ?Kendilerine özgü yaşamları, zengin ve farklı kültürleriyle toplumumuza katkılar sağlamıştır.? sözleriyle Dünya Romanlar gününü kutladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ?8 Nisan Dünya Romanlar Günü? nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi:

?Romanlar, yaşadıkları her ülkede toplumun renkli bir parçasını oluşturmuşlardır. Türkiye coğrafyası da, tarih boyunca Romanlar ve Roman kültürünün gelişimi açısından önemli bir yere sahip olmuştur. Birçok Roman, kendilerine özgü yaşamları, zengin ve farklı kültürleriyle toplumumuza katkılar sağlamıştır.

8 Nisan 1971` de, Romanların sorunlarını tartışmak üzere Londra yakınlarında bulunan Chelsfield`da 1. Dünya Roman Kongresi toplanmıştır. Bu kongreye atfen, 1990 yılından itibaren Roman kültürünün tanıtılması ve Romanların yaşadığı sorunlara farkındalık oluşturmak amacıyla 8 Nisan Dünya Romanlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Bu vesileyle, başta Tekirdağlı Roman vatandaşlarımız olmak üzere tüm romanların 8 Nisan Dünya Romanlar Günü?nü kutluyor; kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir hayat diliyorum.?

 



CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR