HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

KANUNA AYKIRI PLAN DEĞİŞİKLİĞİ....

KANUNA AYKIRI PLAN DEĞİŞİKLİĞİ....

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz`a ait parselde kanuna aykırı değişiklik yaparak `Turizm` ruhsatı verdi!

Çerkezköy Belediye Meclisi`nin Ekim Ayı 2. Toplantısı`nda ilginç bir imar plan değişikliği yapıldı. AK Partili Komisyon Üyeleri`nin `Kanuna Aykırı` şerhi koyduğu Gazi Osman Paşa Mahallesi`ndeki  imar durumu `Ticari ve Konut` alanı olarak geçen parsel, `Otel` yapılmak üzere `Turizm` alanı olarak CHP`li Meclis Üyeleri`nin oylarıyla değiştirildi.

AKAY`DAN TURİZM JESTİ

Çerkezköy Belediye Meclisi`nin bugünkü Ekim Ayı 2. Toplantısı`nda bir dizi komisyon raporlarıyla birlikte ilginç bir plan değişikliği de oy çokluğuyla kabul edildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kanuna aykırı şekilde olmasına rağmen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Meclis Üyesi  Rahmi Yılmaz`a ait olan Gazi Osman Paşa Mahallesi  578 Ada / 14 Parsel`deki  `Ticari ve konut` alanı olarak imar planında yer alan arsaya plan değişikliği ile `Turizm`  ruhsatı verdi. İmar Komisyonu`nda AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Adem İçli ile Mehmethan Atbabaşı`nın `Kanuna aykırı` şerhi koyduğu söz konusu plan değişikliği CHP`li Meclis Üyeleri`nin oylarıyla `Oy çokluğu` ile kabul edildi.

 BÜYÜKŞEHİR`DE REDDEDİLMESİ BEKLENİYOR

7221 sayılı İmar Yasası`na göre parsel bazlı plan değişikliklerinin yapılamayacağı belirtilen komisyon raporuna rağmen gerçekleştirilen bu plan değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi`nde kabul edilmeyeceği belirtiliyor. Büyükşehir Belediye Meclisi`nce de CHP`lilerin oylarıyla kabul edilse dahi  AK Partililer`in İdare Mahkemesi`ne dava açması halinde bu imar planı değişikliğinin yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle  iptal edileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI