Gündem

Gündem Haberleri

YENGELER A.Ş`DE SON DURUM!

YENGELER A.Ş`DE SON DURUM!

Trakya Flaş Haber Gazetesi`nin aylar öncesinde yazdığı belediye şirketlerindeki `Partizanca` ilişkileri bugün Türkiye`nin gündemine oturdu. CHP`li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`a seçim öncesi istifa ettiği Belediye Personel A.Ş`nin yönetim kurulu

CHP`nin Afyonkarahisar`da geçtiğimiz hafta düzenlediği `Çalıştay` ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nun Belediye Başkanları`na yönelik tavsiye niteliğinde söyledikleri, bir haftadır Türkiye`nin gündemine oturdu. Kılıçdaroğlu, "Partizanca davranmayın, akraba, eş, dost, adam kayırma` yapmayın" demişti. Ancak, CHP`li Belediyelerinde içinde olduğu birçok Belediye Başkanı, belediye şirketlerini `Eş-dost`, `Ahbap-Çavuş` ilişkisi içerisinde adeta `Yandaşları` ballı maaşlarla istihdam etme alanlarına döndüğü ortaya çıktı. Bir haftadır Türkiye`nin çeşitli yerlerindeki CHP`li Belediye Başkanları konuşulurken Çerkezköy Belediyesi`ndeki, `Partizanca` yönetimi ilk kez Trakya Flaş Haber Gazetesi, geçtiğimiz ocak ayında gündeme getirmişti.

YENGELER A.Ş DİYE YAZMIŞTIK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçen yıl kurulan Çerkezköy Belediye Personel A.Ş`nin yönetim kurulu üyeliklerini eski ve yeni CHP`lilerden oluşturmuştu. Şirketin 2018`de kurulmasıyla birlikte yönetim kurulu başkanlığını kendisi yaparken, Başkan Yardımcılıklarına ise CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı`nın eşi İlknur Camcı ve CHP eski ilçe başkanlarından Birol Öztürk getirilmişti. Bu partizanca atamayı Trakya Flaş Haber gazetesi Yengeler A.Ş olarak il kez 7 ay önce ocak ayı içinde haberleştirdi.

SEÇİM GİRİNCE İSTİFA ETTİ

31 Mart seçimleri yaklaşırken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yasal mevzuat gereği yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa etmiş, yerini ise CHP İlçe Başkanı Engin Camcı`nın eşi İlknur Camcı`ya bırakmıştı. Bu esnada üçüncü yönetim kurulu üyeliğine ise yine CHP`nin eski ilçe başkanlarından Metin Dönmez`in eşi Candan Dönmez atanmıştı. Trakya Flaş Haber`de ocak ayında yayınlanan haberlerin ardından Candan Dönmez, belediyeye giderek istifasını vermişti.

YENİDEN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

31 Mart yerel seçimleri nedeniyle yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa eden Vahap Akay, geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde yeniden bu göreve kendini getirdi. Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş`de son durum olarak Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Akay, başkan yardımcısı Birol Öztürk ve üçüncü yönetim kurulu üyesi ise yine CHP İlçe Başkanı Engin Camcı`nın eşi İlknur Camcı oldu.

TRAKYA FLAŞ HABER GAZETESİ`Nİ MAHKEMEYE VERDİ

Trakya Flaş Haber Gazetesi`nde bugün Türkiye`nin gündemine oturan `Partizanca` atamalar, her kesimin tepkisini çekerken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gazetemize 30 bin TL tutarında tazminat davası açtı.  Akay`ın açtığı dava sürerken, suçlamalarından biri yaptığı atamalardaki kişilerin `Yenge`si olmadığı ve hiçbir akrabalık bağı bulunmadığı olurken, bir diğeri ise Belediye şirketinin yapılan haberlerle ticari olarak yıpratıldığı yönünde oldu. Oysa, Trakya Flaş Haber Gazetesi, Personel A.Ş`ye yapılan `partizanca` atamaları gündeme getirmişti.

 



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR