Gündem

Gündem Haberleri

ÇÖP KUTUSU GİBİ KULLANILIYORLAR

ÇÖP KUTUSU GİBİ KULLANILIYORLAR

Devletin tepesinden başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nca tüm kamu kurumları başta olmak üzere STK`lara yaygınlaştırmak için uygulamaya koyulan `Sıfır Atık` projesinde vatandaş bilinçsiz!

Son günlerde Belediyelerin ve STK`ların desteklediği Cumhurbaşkanlığı Külliyesin`de başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nca uygulamaya koyulan `Sıfır Atık` projesinde vatandaşın daha fazla bilinçlenmesi gerektiği ortaya çıktı.

Plastik, metal, cam ve kağıtlar kaynağından ayrı toplanması hedeflenen projede oluşturulan kutu ve konteynerlar, gelişigüzel doldurulmaya başlandı. Metal, kağıt, plastik ve cam olmak üzere dört ayrı kutu son günlerde yaygınlaşmaya başladı. Ancak, birçok yerde bu kutular amacı dışında kullanılmaya başlandı. Bir kamu kurumunda proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nca koyulan 4`lü kutu, kağıt ve poşet başta olmak üzere değişik atıklarla doldurulmaya başladı. Oysa her bir kutuda içerisine bırakılacak katı atıkların türünü yazıyor.

HEPSİ ÇÖP KUTUSU GİBİ KULLANILIYOR

Çöp kutusu olarak kullanılan kutulardan sarı renkli olanda `plastik` atıklar bulunması gerekirken kağıt, yeşil renkli kutuda `cam` atıklar olması gerekirken poşet ve naylon, `metal` atıkların olması gerektiği gri renkli kutucukta da yine poşet ve kağıt atıklarla doldurulurken kutulardan mavi olanı sadece amacı dışında dolduruldu. Mavi kutucukta da `Kağıt` atıkların toplanması gerekiyor. Vatandaşlar hiçbir ayrım yapmadan kutuları gelişigüzel çöp kutusu gibi kullanmaya başladı. Uzmanlar, projenin daha çok tanıtılması amacının ve uygulamasının vatandaşlara anlatılması gerektiği üzerinde duruyor.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?