Gündem

Gündem Haberleri

BUNLAR ÇÖP KUTUSU DEĞİL!

BUNLAR ÇÖP KUTUSU DEĞİL!

TSD Çerkezköy Şubesi yeni bir uygulama başlatarak, kullanılmış giysi ve ayakkabıları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla kent merkezinde değişik noktalara kumbaralar koymaya başladı.

Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafet ile ayakkabıların da geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi,  ?Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbaraları?  uygulamasını hayata geçirdi. Proje kapsamında hazırlanan 150 adet Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbaraları,  kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek.

TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ve  TSD Genel Merkez ekiplerinin belirlediği bölgelere Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbaraları` yerleştiriliyor.  Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar,  "Vatandaşlar kullanmadıkları veya artık eskidiği için kullanılmayacak durumda olan kıyafet ve ayakkabıları şehrin muhtelif noktalarındaki bu kumbaralara atacak. Kumbaralar belli aralıklarla görevliler tarafından boşaltılacak. İçerisinden çıkan kıyafetler önce ayrıştırılarak halen kullanılabilir durumda olanlar ayrılıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, kullanılmayacak durumda olanlar ise geri dönüştürülecek."dedi.

30 FARKLI NOKTAYA YERLEŞTİRİLECEK
TSD Çerkezköy Şube Başkanı Kocaçınar,  ilk etapta 30 farklı noktaya yerleştirilecek olan kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaralarının önümüzdeki günlerde 150 adede çıkaracaklarını söyledi.  Çerkezköy ün hızla gelişen ve büyüyen bir şehir olduğunu ifade eden Şube Başkanı Kocaçınar, "Bu çalışmayla geri dönüşümle alakalı ciddi mesafe almış, nüfusu itibariyle de tüketimin çok fazla olması hasebiyle önemli başarılara, dayanışmaya ve paylaşma duygusunda önemli bir birliktelik sağlamış olacağız. Bugün de ilk kez giysi ve ayakkabı ile ilgili bir kumbara oluşturduk. İlk etapta Şehrin 30 farkı noktasına konuşumları yapılacak.? dedi.
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VE GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLECEK
Vatandaşlara çağrıda bulunan TSD Şube Başkanı Kocacınar, "Her türlü ayakkabı, giysi ve kıyafetin şekli ile şemalinin ne olduğu önemli olmadan her türlü eşyayı insanlar çöp yerine buraya atarak daha sonra değerlendirilmesi noktasında katkıda bulunacaklar. Bunlar bir merkezde ayrılarak kullanılacak durumda olanlar kullanılacak, kullanılmayacak durumda olanlar da geri dönüşüme gidecek? diye konuştu.
 BU BİR ÇÖP KONTEYNIRI DEĞİLDİR 
Kumbaraların farklı amaçlarla kullanılmaması için de uyarıda bulunan Kocaçınar, ?Benim buradan ilçe halkımızdan bir ricam da var. Bunu özellikle üzerine basa basa söylemek istiyorum, bu bir çöp konteynırı değil. Veya bu kağıt, karton kutu, metal ve cam şişe atık kutusu da değil. Bu sadece giyim ve ayakkabı ile ilgili bir atık kutusudur. Halkımızla elele verdikten sonra başaramayacağımız hiç bir konu olamaz diye düşünüyoruz.  Şimdiden şahsım ve TSD ailemiz olarak tüm ilgi gösteren ilgi severlerimize çok teşekkür ediyorum."diye konuştu. 



YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI

BARO BAŞKANI GÜRCÜN, SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİN DURUŞMASINA KATILDI