10 GÜNDE 1.5 TON PLASTİK ATIK TOPLANDI

10 GÜNDE 1.5 TON PLASTİK ATIK TOPLANDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nün Çerkezköy`deki okullarda başlattığı `Plastiği getir bez torbayı götür` kampanyasında 10 gün içerisinde 1.5 ton plastik ve poşet toplandı.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslekî Eğitim Uygulama Merkezi ile birlikte 1 Mayıs`ta başlatılan `Plastiği getir bez torbayı götür` projesi kapsamında 13 bin adet poşet toplandı.

Fevzipaşa İlköğretim Okulu`nda düzenlenen bir törenle plastik atıklar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`ne teslim edildi. Çerkezköy`deki Milli Eğitim`e bağlı tasarım beceri atölyelerinde üretilen bez torbalar karşılığında toplanan yaklaşık 13 bin adet yani 1.5 ton plastiğin tesliminde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu da bulundu.

 

10 GÜNDE HEDEFİN YARISINDAN FAZLASI TUTTU

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, "Sadece ilkokullarımızda uyguladığımız projemize öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerimizin verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Amaç doğa dostu olma bilincini temelden kazandırmak. Nihai hedefimiz 25 bin plastiği doğadan temizlemekti. 10 günde hedefimizin yarıdan fazlasını tutturduk."dedi.

 



Anahtar Kelimeler:

PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR