İKİ MÜFETTİŞ BELEDİYE`DE İNCELEME YAPIYOR

İKİ MÜFETTİŞ BELEDİYE`DE İNCELEME YAPIYOR

Çerkezköy Belediyesi`ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan iki müfettiş geldi. Hafta başında gelen müfettişler Personel A.Ş`de, işten çıkartılan personelin alacakları ile ilgili inceleme yapıyor.

Ruhsat dolandırıcılığı nedeniyle incelemeye alınan Çerkezköy Belediyesi`nde ikinci kez müfettiş incelemesi başladı. Bu kez Belediye`nin Personel A.Ş`sini mercek altına alan müfettişler, son aylarda işten çıkartılan personelin haklarıyla ilgili inceleme yapıyor.

YENGELER A.Ş ŞİKAYET EDİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın geçen yıl yönetim kurulu başkanlığına atadığı CHP İlçe Başkanı Engin Camcı`nın eşi İlknur Camcı`nın bu görevlendirilmesi nedeniyle Trakya Flaş Haber`de `Yengeler A.Ş` başlığıyla haber olan Belediye`ye bağlı Personel A.Ş`ye 2 müfettiş incelemesi başladı. Bu hafta başında gelen müfettişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçilerin şikayeti üzerine görevlendirdi.

ÇOK SAYIDA PERSONEL İŞTEN ÇIKARTILDI

300 kişiden fazla personeli bünyesinde bulunduran Çerkezköy Belediyesi`nin Personel A.Ş`sinden 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından çok sayıda işçi çıkartılmıştı. Son aylarda 60 kişinin işine son verildiği öne sürülen Personel A.Ş`de, en son 40 kişiye yakın personelin işine son verildiği kaydedildi.

İHBAR TAZMİNATI ÖDENMEDİ!

Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş`den işten çıkartılanların sadece `Kıdem` tazminatı ödendiği `İhbar` tazminatı verilmediği ve `Bayram tatili` ücretlerinin de ödenmediği öne sürüldü. İşten çıkartılan personelin `İhbar tazminatı` ve mevcut işçilerden bazılarının ise ikramiyelerinin ödenmediği için yaptıkları şikayetler üzerine inceleme başlatıldığı iddia edildi. Müfettişlerin, ikramiyelerin neden ödenmediği ve ihbar tazminatı konusunda araştırma yaptığı belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Trakya Flaş Haber Çerkezköy