PERSONEL A.Ş 16 AYIN ZAM FARKINI ÖDEYECEK

PERSONEL A.Ş 16 AYIN ZAM FARKINI ÖDEYECEK

Geçen ay Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş`de inceleme yapan müfettişlerin raporu doğrultusunda, belediye bu ay 300`den fazla personeline KHK ile tanınan yüzde 4`lük maaş zamlarını geriye doğru ödeyecek. Personelin 16 aylık alacağı bulunduğu belirtiliyor.

Çerkezköy Belediyesi`ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan geçen ayın başında iki müfettiş gelmişti. Trakya Flaş Haber`in ilk kez duyurduğu müfettişlerin incelemesi, bu ayki Belediye Personel A.Ş`ye bağlı çalışan işçilerin maaşlarına yansıyacak.

MÜFETTİŞLER GELMİŞTİ

Ruhsat dolandırıcılığı nedeniyle incelemeye alınan Çerkezköy Belediyesi`nde ikinci kez müfettiş geçen ay yapılmıştı. İki müfettiş bir hafta süreyle Belediye`ye ait Personel A.Ş`de yaptığı inceleme sonucunda 300`den fazla çalışanın 2018 yılı nisan ayından itibaren yüzde 4`lük maaş zamlarının ödenmediği ortaya çıktı.

YÜZDE 4`LÜK ZAM ÖDENMEDİ

Personelin şikayeti üzerine yapılan inceleme sonucunda daha önce taşeron firmada çalışan işçilerin Belediye Personel A.Ş`ye geçtikten sonra KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile tanınan 6 ayda bir yüzde 4`lük maaş zamlarının ilkinin ödenmediği ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl nisan ayından buyana 16 aylık maaş zamlarının geriye doğru ödenmesini isteyen müfettişlerin ayrılmasının ardından bu ayki maaş bordrolarına bu zam `Düzeltme farkı` olarak yansıtıldı. İşçilerin 1.600 TL ile 2.000 TL arasında bu ay maaşlarına ilave olarak alacağı belirtildi.

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM