AKİF`İN ANISINA ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

AKİF`İN ANISINA ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

Pehlivanköy`de 12 Mart İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü nedeniyle, şiir okuma yarışması düzenlendi.

Pehlivanköy`de İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nce İstiklâl Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy ve şehitleri anmak için `Şiir okuma` yarışması düzenlendi. Pehlivanköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda 15 Mart Cuma günü gerçekleştirilen yarışmaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek ve İlçe Müftüsü Faruk Uslu ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MİLLETİN SESİ MEHMET AKİF

Diyanet İşleri Başkanlığı`nca Pehlivanköy Müftülüğü koordinasyonunda "Milletin Sesi Mehmet Akif" temalı şiir yarışması lise öğrencileri arasında gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan öğrenciler Mehmet Akif Ersoy`un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiiri ezbere okuyarak jürinin ve halkın beğenisini kazanmaya çalıştı.

YERİ DOLDURULMAZ

 Programın başında yarışmanın düzenlenme nedeni ile ilgili konuşan İlçe Müftüsü Faruk Uslu, Türk Milletinin Çanakkale Savaşı gibi büyük bir sınavı başarıyla geçtiğini ve bu sınavın kazanılmasında en büyük payın canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize ait olduğunu söyledi. Uslu konuşmasında  bu programı yapmalarındaki amacın hem aziz şehitlerimize olan şükran duygusunun yönlendirmesi olduğunu hem de bu değerlerin yetişen yeni neslin farkında olması gerektiğini ve bu duyguların gelecek nesle aktarmak amacını taşıdığını vurguladı.  Mehmet Akif Ersoy`un kişiliği ve yaşadığı sıkıntılara değinen Uslu, "Akif?in bu millet için yerinin ne denli önemli olduğunu ve yerinin doldurulamaz olduğunu hepimiz biliyoruz."dedi.

TÜRK MİLLETİ`NİN BAĞIMSIZLIK AŞKI SÖNDÜRÜLEMEZ

İlçe Millî Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek ise Mehmet Akif Ersoy?un yerinin önemine vurguda bulundu ve "Türk Milleti`ndeki bağımsızlık aşkı söndürülemez. Bu bağımsızlık aşkı ne dışarıdan ne de içeriden gelebilecek saldırıların söndürülemeyecektir. Türk Milleti Çanakkale?den 15 Temmuz?a  kadar tüm saldırıları göğsündeki imanla bertaraf etmiştir."dedi.

Katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı yarışmada birinci gelen öğrenci çeyrek altınla ödüllendirilirken diğer dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere de çeşitli ödüller verildi.



Anahtar Kelimeler:

KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVAN YUSUF CAN ZEYBEK OLDU

KIRKPINAR’DA FİNALİSTLER BELLİ OLDU

YARALI LEYLEĞİ İTFAİYE KURTARDI

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ YENİLDİ: KIRKPINAR’DA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

MİLLİ TAKIM MAÇINDA ADIM ATILACAK YER KALMADI