HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ`NDEN 1 MART AÇIKLAMASI

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ`NDEN 1 MART AÇIKLAMASI

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan duyuruda Cumhurbaşkanlığı kararı ve İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, 1 Mart`tan itibaren pandemiyle mücadelede il bazında kararlar alınabileceği yönünde İl Pandemi Kurulu tarafından karar alındığı açıklandı.

Tekirdağ Valiliği İl Pandemi Kurulu tarafından pandemiyle mücadelede 1 Mart`tan itibaren il bazında kararlar alınabileceği yönünde karar aldı. Pandemi Kurulu, bu tarihe kadar da mevcut tedbirlerin aynı şekilde uygulanacağı bildirildi.

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan basın açıklamasında, İl Pandemi Kurulu`nun son kararları duyuruldu. Vali Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan Pandemi Kurulu`ndan şu açıklama yapıldı:

YENİ KARARLAR 1 MART`TA AÇIKLANACAK

"Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, hali hazırda uygulanmakta olan tedbir ve kuralların, salgının il bazlı seyri göz önünde bulundurularak belirlenen kriterlere göre kademeli bir şekilde 1 Mart 2021 tarihi sonrasında esnetilebileceği kararlaştırılmıştır. 1 Mart 2021 sonrası döneme dair temel usul ve esaslar Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak olan Kabinede değerlendirilecek ve alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

1 MART`TAN SONRA İL BAZLI KARARLAR ALINABİLECEK

Bu amaçla; İçişleri Bakanlığı?nın 26.02.2021 tarih ve 3246 sayılı Genelgesine istinaden İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72`nci maddeleri uyarınca 26.02.2021 günü saat: 16.00?da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplanmıştır. Bu nedenle? Tüm illerimizde hali hazırda uygulanmakta olan Covid-19 tedbirlerinin, 1 Mart 2021 günü yapılacak olan Kabine toplantısında belirlenecek yeni kararların ilanına kadar kesintisiz şekilde sürdürülmesi, 1 Mart 2021 tarihi sonrası sürece dair yeni usul ve esasların belirlenmesine kadar zorunlu haller dışında herhangi bir uygulama değişikliğine gidilmemesi, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınacak kararlar doğrultusunda Bakanlığımızca yayımlanacak genelgelere uygun şekilde 1 Mart 2021 tarihi sonrası süreçle ilgili olarak il bazlı kararların alınması, kararlaştırılmıştır."

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI