MİNİKLER ÇOK YÖNLÜ YETİŞİYOR

MİNİKLER ÇOK YÖNLÜ YETİŞİYOR

Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi?nin minik öğrencilerine kodlama ve algoritma eğitimi?

Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi, minik öğrencilerin geleceğine katkı sunmak için birçok eğitimi birlikte veriyor. 240 çocuk kapasiteli Kreş ve Gündüz Bakımevi?nde minik çocuklar doğal ortamlarında, uygun materyallerle, kendine güvenen, değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştiriliyorlar.

Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi, gerek fiziksel imkanları ve gerekse profesyonel kadrosu ve eğitim metotları ile en iyi hizmeti vermek amacında. Kreşte; müzik, İngilizce, drama ve spor derslerinin yanı sıra kodlama eğitimleri de verilmeye başlandı. Burada öğrenciler hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişmiş olarak yetiştiriliyorlar.

ÇOSB Bölge Müdürlüğü Programlama Şefi Nevin Hurma, tarafından verilen kodlama eğitimiyle çocuklar hayal gücünü kullanarak bilgisayarda istediği her şeyi yapmayı öğrenecekler. Kodlamayla birlikte minik öğrenciler bir problemi, parçalara ayırarak ve belli bir sıra ile çözmek için tasarlanan yolu (algoritmayı) öğreniyorlar. Eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini belirten Kreş yetkilileri de amaçlarının çocukların geleceğine katkı sunmak olduğunu belirttiler.

ALGORİTMA NELER KAZANDIRIR?

Algoritma çocuklara; problem çözmeyi öğretir, hayatında karşısına çıkacak olan problemleri hangi sırayla çözmesi gerektiğini öğretir, sistematik düşünmeyi ve planlamayı öğretir, analitik düşünme becerileri kazandırır, makinelerin çalışma mantığını kolay kavramalarını sağlar, olay ve durumlar arasındaki ilişkileri görmeyi sağlar, yaratıcı düşünme kabiliyetini artırır.

NEDEN KODLAMA EĞİTİMİ?

İleride hangi mesleği seçerlerse seçsinler, artık onlardan teknolojiye hakim olmaları bekleniyor. Günümüzün dijital dünyasında kodlama; matematik ve okuma-yazma ile birlikte temel bir gereksinim haline geldi. Kodlama en iyi erken yaşlarda öğreniliyor. Kodlamayı öğrenmek, bir yabancı dil öğrenmeye benziyor. Çocuklar sıralama, döngüler ve koşullar gibi kavramlarla ne kadar erken tanışırlarsa o kadar iyi özümsüyorlar.Yapılan araştırılmalara göre her 3 çocuktan biri henüz konuşma dahi öğrenmeden bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb. elektronik cihazlarla tanışıyor.Çocukların kodlama ile tanışmaları, kullandıkları cihazları faydalı araçlara dönüştürüyor. Kodlama eğitimi, çocukların hayal ettikleri oyun, uygulama vb. birçok yazılım geliştirebilmelerini sağlıyor. Kodlama, yeniliği harekete geçiriyor.



Anahtar Kelimeler: