OPTİMED HASTANESİ MEDİKAL AYAK BAKIMI BİRİMİNİ HİZMETE AÇTI

OPTİMED HASTANESİ MEDİKAL AYAK BAKIMI BİRİMİNİ HİZMETE AÇTI

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Podoloji (Medikal Ayak Bakımı) birimini hizmete açtı.

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Podoloji (Medikal Ayak Bakımı) birimini hizmete açtı.

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi?nde yeni açılan Podoloji Bölümü ile ilgili açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda hastalığın tanımı, tedavisi, bakım hizmeti ilgili bilgiler paylaşıldı. Ayrıca hizmete giren Podoloji bölümünde Podolog Ceren Tezel hizmet verecek.

Optimed`den yapılan bilgilendirmede şunlar yer aldı:

 PODOLOJİ NEDİR?

Podoloji; Podos (Ayak) ve Logos (Bilim) kelimelerinin birleşmesiyle oluşan, ayak sağlığı ve hastalıklarıyla ilgili konservatif bakım hizmeti sunan bir sağlık alanı ve bilim dalıdır.

PODOLOJİ BÖLÜMÜ HANGİ TEDAVİLERİ UYGULAR?

Medikal ayak bakımı, tırnak batmalarında podolojik yaklaşım, çatlak topuk bakımı, deforme tırnak bakımı, diyabetik ayak bakımı, ayak duyu ve mobilizasyon testleri, mantarlı tırnak mekanik temizliği, nasır bakımı, ortoniksi uygulamaları, ayak bası analizleri.

KİMLER PODOLOĞA GİTMELİ?

Tırnak mantarı olan kişiler, tırnakları normalden daha fazla kalın olan kişiler, tırnak renginde sarı ya da beyaz renk değişikliği olan kişiler, tırnaklarının şeklinde değişiklik olan kişiler, tırnaklarından kötü koku gelen kişiler podoloğa başvuru yapılabilir. Eğer diyabet ya da dolaşım bozukluğu var ise enfeksiyon kapılmaması için de başvuru yapılması gereklidir.

Tırnak batması durumunun ilk evresinde, tırnak kenarlarının kızarık ve hafif ödem olması durumunda danışılması gerekir. İkinci evre olarak parmakların giderek daha da şişmesi, ağrı ve akıntı durumu var ise enfeksiyonun gelişme ihtimaline karşı mutlaka podoloğa başvurulmalıdır. Gebelikte hormonel değişimler neticesinde kilo alımı ile beraber ayaklara binen yükte de baskı artar. Bu durumda tırnak batmaları ve nasırlar ortaya çıkabilir. Bu tip durumlarda da yine bir podoloğa başvurulması yerinde olacaktır. Tekrarlanan ve sürekli sürtünme, vücut ağırlığında artış, kemik çıkıntıları , uygunsuz ayakkabı ve çorap seçimi, kalıtımsal bozukluklar ve baskıdan dolayı da nasırlar oluşabilir. Bu durumlarda da podoloğa gidilmesi önerilir.

Detaylı bilgi ve randevu için 0282 726 05 55 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

 

 



PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR